Liviu Dragnea la Curtea Supremă: „Puteam să scap de închisoare. Preţul era România“

Liviu Dragnea la Curtea Supremă: „Puteam să scap de închisoare. Preţul era România“

Liviu Dragnea a spus că preţul pe care trebuia să-l plătească era România FOTO Inquam Photos

Prezent la Curtea Supremă pentru a cere pentru a treia oară să fie eliberat, Liviu Dragnea a declarat că este închis pe nedrept şi chiar i s-a propus un târg pentru a fi liber, dar pe care nu l-a acceptat pentru că a vrut un proces echitabil.

Fostul lider al PSD spune că a fost condamnat de un complet constituit fără respectarea legii şi că stă de 8 luni închis pe nedrept.

„Cu toate că în presă s-a spus că vreau să ies cu orice preţ din închisoare, dacă voiam, puteam sa plătesc un preţ, dar n-am vrut compromisuri. Şi eu am dreptul la proces”, a spus el.

Întrebat de jurnalişti care a fost preţul pe care trebuia să-l plătească acesta a răspuns scurt.

„Preţul era România”, a declarat Dragnea.

Iată ce scrie în cererea depusă de avocaţii lui Dragnea: „Din Decizia CCR nr 417 din 03.07.2019 rezultă indiscutabil că sentinţa penală prin care contestatorul a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate şi pe care acum o execută strict în temeiul acestei sentinţe (devenite definitive prin respingerea apelurilor pe latură penală) a fost pronunţată de un complet nelegal constituit, adică de o instanţă care nu este prevăzută de lege, cu violarea dreptului la un proces echitabil”, se arată în cererea depusă la Înalta Curte.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările