Licitaţia corvetelor pentru Forţele Navale mai face un pas înainte. Contestaţia Fincantieri nu a fost acceptată de CNSC pentru că a fost depusă prea târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Forţele Navale au nevoie urgentă de patru corvete moderne
Forţele Navale au nevoie urgentă de patru corvete moderne

În afacerea celor patru corvete multirol pentru Forţele Navale Române, Consiliul Naţional de Soluţionare a  Contestaţiilor (CNSC) a comunicat Fincantieri că sesizarea companiei cu privire la unele nereguli care s-ar fi înregistrat în timpul procedurii de achiziţie a fost depusă prea târziu, în afara termenului legal.

Drept urmare reprezentaţii Fincantieri au şi retras contestaţia, aşa că cel mai probabil, procedura de dotare a Forţelor Navale va face paşi spre finalizare.  

Reamintim că procedura pentru achiziţionarea corvetelor are drept criteriu unic de departajare preţul cel mai mic. Concret, propunând un preţ de 1,2 miliarde de euro, câştigători ar fi ieşit francezii de la Naval Group cu nava Gowind 2500 şi soluţii de înarmare franceze (MBDA), singurul competitor din cei trei rămaşi în cursă care nu deţine un şantier naval în România. Naval Group are, totuşi, semnat un parteneriat cu Şantierul Naval Constanţa pentru a construi navele în ţară.

Pe locul doi, conform preţului ofertat, 1,25 miliarede euro, ar fi olandezii de la Damen cu nava Sigma 10514 şi soluţii de înarmare amricane (Boeing şi Raytheon).  Compania deţine şantierul naval de la Galaţi, acolo unde au tot construit nave militare pentru export de-a lungul anilor. 

Cu 1,34 milioane de euro, pe trei s-ar situa italienii de la Fincantieri cu nava Abu Dhabi Enhanced şi soluţii de înarmare franceze (MBDA) şi care deţin şantierele de la Brăila şi Tulcea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite