Jandarmeria Română: S-au dat peste 200 de sancţiuni, în urma protestelor de duminică noapte, din toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 7
dintre cele 24 de localităţi în care au avut loc manifestaţii publice, s-a
depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de
persoane. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
În 7 dintre cele 24 de localităţi în care au avut loc manifestaţii publice, s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

219 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, au fost aplicate, noaptea trecută, de către jandarmi, protestatarilor din cele 24 de oraşe, printre care Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa şi Timişoara.

Până acum au fost aplicate organizatorilor şi participanţilor 219 amenzi, în valoare totală de peste 99.000 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestaţiilor, desfăşurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricţionarea circulaţiei şi permit deplasarea în afara locuinţei pentru motive strict reglementate, precum şi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Potrivit Jandarmeriei Române, în 7 dintre cele 24 de localităţi în care au avut loc manifestaţii  publice s-a depăşit numărul maxim de participanţi prevăzut de lege, în perioada stării de alertă,  respectiv 100 de persoane, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă sanitară. 

„Vom analiza imaginile operative pentru identificarea şi sancţionarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”,  potrivit unui comunicat de presă.

,,La nicio manifestaţie, nu au fost înregistrate incidente de natură să tulbure ordinea publică”, a transmis Jandarmeria.

Jandarmeria Română va asigura în continuare condiţiile de siguranţă pentru exercitarea dreptului constituţional la liberă exprimare şi va urmări permanent respectarea de către participanţi a prevederilor legale.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite