Hackerii au făcut praf site-ul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Domeniul este în administrarea STS. Explicaţia serviciului secret

Hackerii au făcut praf site-ul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Domeniul este în administrarea STS. Explicaţia serviciului secret

Hackerii au reuşit să spargă  site-ul cnadnr.ro cu toate că acesta este în administrarea Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Un atac cibernetic bine ţintit a lovit luni site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (www.cnadnr.ro). Acesta a fost „scos din priză“, cu toate că este găzduit chiar de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Ulterior, STS a comunicat că a fost descoperită o breşă de securitate în site şi acesta a fost oprit până la remedierea problemei.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE În jurul orei 16.00, site-ul www.cnadnr.ro a fost repornit. 

UPDATE  Într-un comunicat STS susţine că specialiştii săi au descoperit o breşă de securitate în site-ul cnadnr.ro şi au decis oprirea lui: "Urmare a măsurilor proactive de asigurare a funcţionalităţii site-ului www.cnadnr.ro, găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în cursul zilei de 23.04.2018  a fost identificată o breşă de securitate care ar fi putut fi exploatată de un atac informatic.
Menţionăm că site-ul este găzduit pe infrastructura STS şi este administrat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Ca urmare a vulnerabilităţii sesizate de specialiştii STS, de comun acord cu CNAIR, proprietarul şi administratorul site-ului www.cnadnr.ro, s-a luat măsura opririi accesului la conţinutul acestuia până la remedierea problemelor de către administrator.
Site-ul va fi accesibil publicului după ce reprezentanţii CNAIR vor confirma că au fost eliminate vulnerabilităţile semnalate şi ulterior executării procedurilor de verificare de securitate".

Ştirea iniţială:

Concret, cei care accesează  respectiva adresă de internet primesc mesajul “Forbidden. You don't have permission to access / on this server”.
 
Din acest motiv nici  verificarea valabilităţii rovinietelor nu este posibilă. 

Conform unor surse sunt mai multe site-uri afectate de atac, nu doar cel al CNAIR. 

"În urma unui atac cibernetic website-ul companiei, www.cnadnr.ro, a fost compromis. Fiind găzduit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) s-a luat decizia de a-l suspenda temporar până la întocmirea unui raport privind vulnerabilităţile exploatate şi eventualele daune provocate. Vom fi anunţaţi de către STS atunci când site-ul va fi din nou online”, arată serviciul IT în e-mail-ul trimis angajaţilor.
 

Reamintim că, în luna februarie a acestui an, un alt site păstorit de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cel al Ministerului Justiţiei, a fost “în moarte clinică” pentru aproape o zi. În acel caz, iniţial, STS nu a recunoscut că că are în administrare site-ul just.ro. Asta deşi căutarea IP-ului acestui portal pe diverse site-uri de profil precum https://www.iplocation.net/ arăta cu certitudine că   just.ro este deţinut de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările