Grădiniţă estivală pentru copiii rromi

La Mangalia se deschide luni o grădiniţă estivală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul face parte din proiectul „Primii paşi - educaţie preşcolară pentru copiii din categoriile defavorizate", care se adresează cu predilecţie copiilor romi, fără a exclude însă alţi copii, care au nevoie de integrare educaţională. În această vară, timp de şase săptămâni, 29 de copii romi vor urma cursurile pregătitoare de la grădiniţă, sub îndrumarea educatoarei Gabriela Tănase, cea care îi pregăteşte pe cei mici de şase ani.

Grădiniţa „Primii paşi" din Mangalia a fost inaugurată în anul 2004, beneficiarii direcţi ai programului de integrare educaţională fiind copiii din comunitatea de romi de la marginea oraşului. „Am ales 29 de copii care nu au mai frecventat până acum grădiniţa şi care provin din familii defavorizate din cartierele mărginaşe ale Mangaliei", a declarat Carmen Faliboga, preşedintele organizaţiei „Salvaţi Copiii", filiala Constanţa. Grădiniţa funcţionează la Palatul Copiilor din Mangalia, de luni până vineri, de la ora 8.00 la 12.00, iar la ora 11.00 cei mici primesc o gustare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările