Fost şef de poliţie demis după un scandal între interlopii craioveni, pe lista PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Georgel Enescu, fostul şef al IJP Dolj, este unul dintre noii politicieni liberali care candidează pentru o funcţie de consilier municipal în Cetatea Băniei. În 2008, actualul candidat liberal ocupa funcţia de şef al Inspectoratului Judeţean Dolj din care a fost demis de către ministrul PNL al Internelor Cristian David, după ce mai multe clanuri de interlopi şi-au reglat conturile în stradă.

Este vorba de celebra reglare de conturi dintre membrii clanului “Pară” şi oamenii cunoscutului interlop Enrico Constatinescu, care deţinea o firmă de pază în Craiova. 

Scandalul a avut loc în faţa Curţii de Apel din Craiova. Şefii clanului “Pară” i-au declarat război lui Enrico, după ce nu au fost lăsaţi să intre într-un local din oraş. În urma răfuielii, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Georgel Enescu a fost demis, fiind acuzat, conform presei locale, că avea legături cu liderii clanului “Pară”. 

“Ca urmare a solicitării ministrului de Interne şi Reformei Admnistrative, Cristian David, şi a şefului IGPR, chestor Gheorghe Popa, de asumare a responsabilităţii pentru repetatele acte de violenţă stradală din Craiova, comisarul şef Georgel Enescu a cerut astăzi (n.r. - 05.02.2008) eliberarea din funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dolj, fiind pus la dispoziţia IGPR”, se arată în comunicatul oficial al Poliţiei Române, citat de Mediafax.

De remarcat, că prefect al judeţului la aceea vreme era nimeni altul decât actualul candidat al PNL la funcţia de primar al Craiovei, Nicolae Giugea. Georgel Enescu a fost acuzat inclusiv că a susţinut unul dintre clanurile importante din Craiova, fiind, conform publicaţiei ziaristionline, naşul lui Filip Serdaru, unul dintre liderii interlopi croioveni care seocupa cu traficul de persoane în Mexic, SUA şi Canada. 

După ce a fost demis din fruntea Inspectoratului Judeţean Dolj, Georgel Enescu a fost pus la dispoziţia IGPR, pentru a fi numit, apoi, şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Olt, apoi transferat la instituţia omoloagă din Dolj, fostul “Doi Şi-un Sfert”. În cele din urmă, Enescu şi-a încheiat cariera de poliţist în funcţiile de şef de post la Stoina (OLT) şi Bălceşti (Vâlcea).

Odată încheiată cariera din rândul apărătorilor legii, Georgel Enescu a fost chemat de fostul partener din fruntea judeţului Dolj, Nicolae Giugea să se alăture echipei liberale în lupta pentru câştigarea administraţiei Craiovei.

Câteva dintre scandalurile petrecute în Craiova în timpul mandatului lui Georgel Enescu de şef al IPJ Dolj:

- 20 august 2007 – Două persoane împuşcate şi mai multe bătute ajung la spital după ce două clanuri rivale se răfuiesc cu pistoalele chiar în curtea Institului de Medicină Legală Craiova.

- 5 septembrie 2007 – Doi craioveni se răfuiesc în trafic, unul dintre ei folosindu-se de o sabie iar celălalt de un pistol cu bile de cauciuc.

- 10 septembrie 2007 – Şase persoane deschid focul asupra unui grup de tineri în cartierul George Enescu.

- 1 octombrie 2007 – Două familii de ţigani se războiesc cu pistoale şi cuţite în cartierul de rromi Faţa Luncii. La spital ajung patru personae tăiate şi două împuşcate.

- 14 octombire 2007 – Două maşini sunt distruse cu bâtele şi mai multe focuri de armă se aud în cartierul Brazda lui Novac după ce între două grupări se răfuiesc.

- 1 decembrie 2007 – Două familii de rromi se iau la bătaie în plină stradă. Poliţia întocmeşte şase dosare penale şi interoghează 25 de persoane.

- 6 decembrie 2007 – Cinci craioveni ameninţă cu un pistol de cauciuc doi agenţi de pază, de supărare că le-au fost interzis accesul într-un local.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite