Falşii surdo-muţi din România care au scandalizat Italia. Le-a revenit brusc glasul când au fost prinşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Doi tineri din România, care îşi făcuseră un obicei din a aborda clienţii unor supermarketuri din oraşul italian Matese, cerându-le bani pentru construirea unei case pentru copiii surdo-muţi, au încercat să scape cu fuga la vederea poliţiştilor.

Un echipaj al carabinierilor  din oraşul italian Matese a identificat şi reţinut doi tineri din România, în parcarea unui supermarket, în timp ce aceştia se pregăteau să fugă cu maşina. Cei doi bărbaţi fuseseră observaţi de managerii unor supermarketuri din localitate, care au anunţat Poliţia.

Potrivit declaraţiilor unor clienţi, cei doi tineri nu au scos niciodată o vorbă, purtau o servietă, în care ţineau nişte foi. Când se apropiau de un client, tinerii scoteau foile şi cereau o donaţie pentru construirea unei case pentru copiii surdo-muţi.

Cei doi români se prefăceau că sunt surdo-muţi, vorbeau prin gesturi şi invitau potenţialii binefăcători să citească şi să semneze foaia de donaţie.

Reclamaţi pentru hărţuire şi cerşetorie

Carabinierii nu au găsit asupra tinerilor banii obţinuţi de la clienţii supermarketurilor. Cel mai probabil, înainte de sosirea militarilor, românii au aruncat servieta şi foile într-un loc neidentificat încă. Acestea nu au fost găsite nici după o inspecţie atentă a zonei din apropierea supermarketului unde fuseseră prinşi şi nici după vizionarea imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere video, scrie quotidianomolise.com.

Împotriva celor doi tineri care sunt perfect sănătoşi a fost formulate plângere penală pentru hărţuire şi cerşetorie. Potrivit Codului Penal italian, cerşetoria, prin simularea unor boli sau prin folosirea unor mijloace frauduloase pentru a trezi milă altor persoane, se pedepseşte cu închisoare de la trei la şase luni şi cu o amendă între 3.000 şi 6.000 de euro. 

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cerşetor român despăgubit de poliţia daneză pentru că i-a interzis nejustificat să rămână în Copenhaga

„Vindecare” miraculoasă. Momentul în care unui cerşetor din Timişoara îi „cresc” picioarele VIDEO

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite