Poliţişti locali cu apucături de mafioţi. Reţinuţi pentru că ar fi bătut un cerşetor şi l-au plătit să nu facă plângere VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care poliţistul local i-a dat banii victimei. FOTO: video/Foaia Transilvană
Momentul în care poliţistul local i-a dat banii victimei. FOTO: video/Foaia Transilvană

Doi poliţişti locali din Cluj-Napoca au fost reţinuţi pentru purtare abuzivă şi vătămare gravă, după ce au bătut cu bestialitate un bătrân cerşetor. După ce i-au rupt mână, cei doi i-ar fi dat victimei 500 de lei pentru a nu face plângere împotriva lor.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a decis, ieri, reţinerea pentru 24 de ore faţă de cei doi poliţişti locali, care sunt cercetaţi pentru lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă şi tâlhărie.

Incidentul s-a petrecut în luna iunie. Cei doi au lovit un cerşetor în luna iunie 2020 şi i-au rupt mâna, după care l-au abandonat la marginea oraşului.  

Plângere la poliţie

Victima a făcut plângere la Poliţie. „La data de 8 iunie 2020, poliţia municipiului Cluj-Napoca – Secţia 1 Poliţie a fost sesizată de către un bărbat din municipiul Petroşani cu privire la faptul că, în timp ce se afla în Cluj-Napoca, asupra acestuia ar  fi fost exercitate acte de violenţă de către două persoane, ulterior, prin intermediul unui apel precizând că ar fi fost agresat de doi funcţionari publici”, preciza Poliţia Cluj într-un comunicat. 

„În baza sesizării de la acea dată, au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi identificarea persoanelor care ar fi luat parte la starea conflictuală”, spuneau poliţiştii.

Filmaţi cum îi dădeau mită 

După ce imaginile în care cei doi poliţişti locali, care îi dădeau bani - 500 de lei - cerşetorului ca să semneze o hârtie de împăcare, au apărut în publicaţia Foaia Transilvană, procurorii au început audierile.

În imagini se poate vedea bătrânul cerşetor cu mâna în ghips, în timp ce discută cu cei doi. Unul dintre aceştia îi dă suma de 500 de lei, iar celălalt îi spune că va trebui să semneze o hârtie în care scrie că nu va avea pretenţii. De asemenea, unul dintre poliţişti susţine că-i va aduce un telefon, acesta rămânând fără după incidentul violent. „Amu să văd ce fac cu mâna asta”, a spus bătrânul, iar unul dintre poliţişti i-a răspuns: „Aia trece. Cumpărăm noi o cremă că toată lumea şi-a rupt mâna”.

Luni, cei doi agenţi au fost chemaţi la audieri şi apoi reţinuţi. Ancheta va fi coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, cei doi poliţişti locali fiind acuzaţi de purtare abuzivă şi vătămare gravă.   

Vă recomandăm să citiţi şi:

Klaus Iohannis: Nicolae Ciucă este propunerea de premier desemnat / Ciucă: Sper ca de joi să ne apucăm de treabă VIDEO

Cercetători de la Pentagon, despre vehiculul hipersonic testat de China: Sfidează ştiinţa. Ce îi face să creadă acest lucru

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite