EXCLUSIV Topul pe zodii al criminalilor din România, conform unui Studiu al Parchetului General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Cele mai multe crime din România au loc pe stradă. Asta rezultă recentul studiu realizat de experţii din Parchetul General care subliniază că activitatea de prevenţie realizată de către organele de menţinere a ordinii publice, poliţie şi  jandarmerie nu este eficientă. În plus, specialiştii au analizat şi ce zodii au, de obicei, criminalii.

Studiul este făcut pe o perioadă de 5 ani, fiind analizate crimele comise la nivelul României în perioada 2011-2015. 

“Strada reprezintă principalul loc, situat an de an la vârful ierarhiei, în care au loc agresiunile cele mai nocive pentru omenire”, se arată în analiza specialiştilor Parchetului General. De exemplu, în anul 2013, dintr-un total de 541 de crime, 145 au avut loc pe stradă.  Locuinţă comună se situează, cu 127 de cazuri în acelaşi an, pe locul al doilea, violenţa în familie întâlnindu-se în majoritatea cazurilor. Apoi. pe poziţia a treia (107 cazuri) se află locuinţa victimei, unii dintre inculpaţi pătrunzând fără drept în încăperile unde se aflau persoanele vătămate pe care le-au ucis în scop de jaf sau (mai întâi) le-au violat şi ucis.

Oricum, cele mai multe crime au loc noaptea şi în week-end.  Specialiştii au constatat că, în cei cinci ani,  după lăsarea nopţii s-au înregistrat 1.247 de cazuri din totalul de 2.529, reprezentând un procent de 49,30%. “Zilele prepoderent criminogene se situează la sfârşitul săptămânii, atunci când majoritatea cetăţenilor îşi petrec timpul liber în mijlocul familiei sau în diverse locuri recreative”, se mai arată în studiul care  subliniază că acest trend este oarecum explicat  mai ales prin consumul excesiv de alcool.

Zodiile criminale

Cei mai mulţi criminali sunt bărbaţi, “în perioada analizată, doar 164 de femei  săvârşind crime, diferenţa colosală (de 2.953) aparţinând bărbaţilor”, se arată în studiu.

În plus, ca educaţie, cei mai mulţi criminali (1103) au absolvit numai gimnaziul, iar în momentul săvârşirii faptei nu aveau ocupaţie (1,328). 

Între zodiile criminalilor există diferenţe minore, dar clasamentul este condus categoric de Berbec cu 220 de indivizi acuzaţi de omor. Urmează Taur (214), Rac (208), Gemeni (204), Peşti (202), Fecioară (198), Leu (194), Săgetător (193), Balanţă (192), Scorpion (191), Vărsător (185) şi Capricorn (179).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite