EXCLUSIV Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR, sesizată în „cazul Monica Ghiurco şi Antena 3”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Ghiurco riscă sancţiuni din partea conducerii TVR  FOTO Arhivă Adevărul
Monica Ghiurco riscă sancţiuni din partea conducerii TVR  FOTO Arhivă Adevărul

Ieşirile publice ale prezentatoarei TVR Monica Ghiurco, în care aceasta s-a solidarizat cu jurnaliştii de la Antena 3 şi a participat la mitingul organizat duminică la Palatul Cotroceni, stârnesc primele reacţii ale instituţiei în care lucrează.

După ce s-a declarat solidară cu jurnaliştii de la Antena 3, prezentatoarea Monica Ghiurco (TVR) va trebui să răspundă în faţa Comisiei de Etică şi Arbitraj a TVR, care s-a sesizat în acest caz, conform reprezentanţilor Serviciului Comunicare, Relaţii Internaţionale, Relaţii Publice şi Protocol. 

Monica Ghiurco a avut mai multe ieşiri publice, în urma cărora a declarat că „susţine libertatea de exprimare” şi că este alături de jurnaliştii de la Antena 3. De altfel, prezentatoarea TVR a fost prezentă în studioul televiziunii din Băneasa, unde a subliniat solidaritatea faţă de angajaţii postului lui Dan Voiculescu.

Pe pagina personală de Facebook, vedeta TVR a postat mai multe mesaje, după ce a primit numeroase critici legate de gestul său.

„Dacă aveţi vreun reproş pe care să mi-l aduceţi în ceea ce priveşte activitatea mea de jurnalist la TVR (partizanat, dezechilibru editorial, minciună, reacredinţă, manipulare) chiar vă rog să o faceţi! Dacă se poate cu probe, ca să nu mai pierdem vremea în dispute sterile. În rest vă asigur că nu are de ce să îmi fie ruşine, câtă vreme adevărul, libertatea individului, responsabilitatea individuală şi egalitatea în faţa legii sunt valorile în care cred şi în virtutea cărora acţionez. Mai suntem într-o ţară liberă, nu? Acum poftiţi, înjuraţi-mă dacă aşa consideraţi!”, a scris Monica Ghiurco pe Facebook.

Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR urmează să se întrunească în perioada următoare şi să analizeze ieşirile publice ale Monicăi Ghiurco, urmând să decidă dacă aceasta va fi sau nu penalizată conform regulamentelor şi contractului semnat la angajare.

Monica Ghiurco nu se află pentru prima dată în faţa Comisiei de Etică şi Arbtitraj a TVR: în urmă cu şase luni, prezentatoarea a solicitat o analiză a deciziei directorului general Stelian Tănase, care a întrerupt difuzarea documentarului "Moştenirea clandestină", prezentat pe TVR Moldova, pe 7 februarie. Două luni mai târziu, Comisia i-a dat dreptate prezentatoarei, considerând întreruperea documentarului său drept "un act de cenzură". 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite