Dosarul „Turceni-Rovinari”. Premierul Victor Ponta şi Dan Şova, citaţi la Curtea Supremă pe 6 noiembrie

Dosarul „Turceni-Rovinari”. Premierul Victor Ponta şi Dan Şova, citaţi la Curtea Supremă pe 6 noiembrie

Victor Ponta şi Dan Şova, citaţi la Curtea Supremă

Premierul Victor Ponta, senatorul Dan Şova şi ceilalţi inculpaţi din dosarul „Turceni-Rovinari” sunt aşteptaţi pe 6 noiembrie la Curtea Supremă, în faţa judecătorului de Cameră preliminară, pentru eventuale cereri şi excepţii pe care vor să le facă înainte de începerea judecării cauzei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorul a dispus de la primul termen în Cameră preliminară citarea, pentru 6 noiembrie, a inculpaţilor din dosarul „Turceni-Rovinari”, care să prezinte eventualele cereri, excepţii sau obiecţii în privinţa rechizitoriului procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit Mediafax.

În cazul în care avocaţii inculpaţilor din dosar semnalează nereguli, ar trebui ca la termenul de pe 6 noiembrie să le aducă în discuţie, pentru ca acestea să fie aduse şi la cunoştinţa procurorilor DNA, iar apoi soluţionate, prin prisma normelor legale, de către judecătorul de Cameră preliminară.

Pe 21 septembrie, Judecătorul de cameră preliminară de la Curte Supremă a analizat, la primul termen din dosarul „Turceni-Rovinari”, măsurile asiguratorii şi preventive dispuse de procurori.

În urma discuţiilor din dosar, care au avut loc cu uşile închise, judecătorul a decis ca senatorul Dan Şova să rămână cu măsura controlului judiciar şi i-a respins cererea de ridicare a interdicţiei de a se apropia şi a comunica, direct sau indirect, cu premierul Victor Ponta, alături de care a fost trimis în judecată în acest dosar.

Primul ministru nu a fost prezent la termenul de pe 21 septembrie, el mergând atunci la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, care discuta sprijinul pentru menţinerea la guvernare cu Ponta premier. Victor Ponta spunea atunci că nu a fost citat pentru acel termen de la Înalta Curte.

Ponta, trimis în judecată 

Pe 17 septembrie, la aproape trei luni şi jumătate de la punerea sa sub urmărire penală în dosarul „Turceni-Rovinari” şi după cinci „vizite” la DNA, Victor Ponta a fost trimis în judecată, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” a obţinut de la SCA „Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.
În acelaşi dosar, Dan-Coman Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, în prezent senator, va fi judecat, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Şova a fost trimis în judecată sub control judiciar.

Procurorii i-au trimis în judecată, în libertate, şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările