Cei cinci români răniţi în accidentul din Bulgaria, aduşi la Bucureşti cu un elicopter SMURD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
elicopter SMURD

Misiunea aeromedicală realizată de către Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, care a constat în transferul a 5 pacienţi români răniţi în accidentul din Bulgaria la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti- Floreasca, s-a încheiat.

Pe tot parcursul celor 5 zboruri, pacienţii au fost asistaţi medical de către echipaje medicale din cadrul UPU SMURD Bucureşti, Craiova, Constanţa şi Galaţi.

Cinci români au fost răniţi şi trei au murit într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar, sâmbătă noaptea, în zona Veliko Târnovo din Bulgaria.

Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţară.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1,30, un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci, iar restul români, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria. Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (regiunea Veliko Târnovo). 

 

"La nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală Bucureşti, care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca în vederea evaluării şi planificării unei eventuale preluări şi transport de pacienţi către România. Totodată, în funcţie de evoluţia situaţiei, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienţilor români",a precizat DSU. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite