Ministerul de Interne, amendat pentru discriminare. "Infracţiunea", înscrierea la şcoala de poliţie în funcţie de înălţime

Ministerul de Interne, amendat pentru discriminare.

Băieţii care vor să se înscrie la Şcoala de agenţi de la Câmpina trebuie să aibă peste 170 de centimetri

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cu o mie de lei pentru condiţionarea înscrierii la Şcoala de agenţi de poliţie din Câmpina în funcţie de înălţimea candidatului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru înscrierea la examenul de admitere la Şcoala de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, candidaţii trebuie să aibă o înălţime minimă de 165 de centimetri (fetele) şi de 170 de centimetri (băieţii).

Dosarul de înscriere se depune la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) unde îşi are domiciliul candidatul.

Astfel, o candidată din Argeş a făcut plângere la CNCD după ce a fost măsurată de mai multe ori, rezultatul fiind fie puţin sub, fie puţin peste limita de înălţime stabilită. Acest criteriu a fost aprobat printr-un ordin al ministrului de Interne.

Colegiul director al CNCD a stabilit, cu unanimitate de voturi, că a condiţiona înscrierea la examenul de admitere la Şcoala de agenţi de poliţie din Câmpina în funcţie de înălţimea candidatului constituie o faptă de discriminare. Astfel, CNCD a decis să sancţioneze Ministerul Afacerilor Interne şi IPJ Argeş cu câte o amendă de o mie de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările