Vasile Dîncu consideră că Republica Moldova nu este în pericol de război: Vedem o încercare de a crea un conflict în această zonă. Nu are şanse să se dezvolte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Dincu FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu
Vasile Dincu FOTO Inquam Photos / Virgil Simonescu

Ministrul Apărării Naţionale a declarat, miercuri, că, în opinia sa, nu există posibilitatea declanşării unui război în Republica Moldova, potrivit Agerpres. În ceea ce priveşte acuzaţiile conform cărora România ar dori anexarea Republicii Moldova, Vasile Dîncu precizează că sunt parte a campaniei de dezinformare a Federaţiei Ruse.

„Ne îngrijorează ceea ce se întâmplă în jurul ţării noastre, atunci când este vorba de conflicte, în acest moment vedem o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după analizele noastre, nu are şanse să se dezvolte. Sigur că Republica Moldova gestionează această situaţie, sunt într-o situaţie de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situaţii, dar nu vedem ca fiind o problemă aceasta", a spus Dîncu, la Cercul Militar Naţional, potrivit Agerpres

Întreba dacă este afectată România de dezinformările cărora ţara noastră ar dori să anexeze Republica Moldova, ministrul a precizat.„Ne afectează numai în măsura în care devenim cutie de rezonanţă pentru propaganda Moscovei. Atunci ne afectează. Ei în fiecare zi caută în războiul acesta complex, hibrid, să afecteze, să atingă opinia publică din zonă care sprijină Ucraina. Nu ne afectează şi nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova. Vă amintesc că Republica Moldova este neutră din punct de vedere militar, politic", a mai afirmat Dîncu.

Autorităţile neconstituţionale din Transnistria au instituit cod roşu de pericol terorist, după ce în stânga Nistrului au fost înregistrate explozii în trei regiuni - Tiraspol, Grigoriopol şi Parcani. În urma evenimentelor, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, convoacă marţi, 26 aprilie, şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în legătură cu incidentele din regiunea transnistreană.

De asemenea, un fost consilier apropiat al lui Vladimir Putin a acuzat România că va ataca în curând Transnistria, după care va „anexa” Republica Moldova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite