Autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol au introdus cod roşu de pericol terorist. Au fost înregistrate trei atacuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona transnistreană
Zona transnistreană

Autorităţile neconstituţionale din Transnistria au instituit cod roşu de pericol terorist, după ce în stânga Nistrului au fost înregistrate explozii în trei regiuni - Tiraspol, Grigoriopol şi Parcani.

Instituirea codului roşu de pericol terorist presupune măsuri speciale de securitate.

„Autorităţile” din Transnistria susţin că au fost înregistrate trei atacuri teroriste asupra infrastructurii „de stat”.

Amintim că marţi, 26 aprilie, s-au produs noi explozii în oraşul Grigoriopol din regiunea transnistreană. Două antene de telecomunicaţii au fost afectate, anunţă aşa-zisul departament de Interne de la Tiraspol, citat de Unimedia.info.

În seara zilei de luni, 25 aprilie, la sediul aşa-zisului Minister de Securitate (MGB) de la Tiraspol s-au produs mai multe explozii. O explozie s-a produs şi asupra unei unităţi militare din satul Parcani.

Preşedintele Maia Sandu a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Securitate în contextul exploziilor din Transnistria.

Biroul politici de reintegrare şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu atacul la sediul „structurii de securitate” de la Tiraspol. Potrivit Biroului, scopul incidentului e „de a crea pretextele pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autorităţile constituţionale”. Poziţia Chişinăului faţă de exploziile produse la Tiraspol luni seara este formulată într-un comentariu al Biroului, citat de IPN.

Ministerul Apărării al Ucrainei susţine că explozia în sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, aşa-zisul MGB este „o acţiune provocatoare organizată de serviciile speciale ruseşti”, transmite TV8.

Luni, 25 aprilie, viceministrul rus de externe, Andrei Rudenko, a declarat că Rusia nu vede niciun risc în regiunea separatistă a Republicii Moldova şi doreşte o soluţionare paşnică a situaţiei din stânga Nistrului. Declaraţiile oficialului rus au venit după cele ale unui reprezentant al armatei Federaţiei Ruse, potrivit căruia unul dintre scopurile fazei actuale a războiului ruso-ucrainean este să se asigure un coridor „până în Transnistria”, invocând „dovezi că populaţia vorbitoare de limbă rusă este oprimată”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite