Descinderi la huligani care i-au bătut pe cei doi jandarmi care au ajuns la spital pe 10 august. Mai multe persoane vor fi duse la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe descinderi au loc, joi dimineaţă, la mai mulţi huligani care i-au bătut pe cei doi jandarmi pe data de 10 august 2018, când a avut loc mitingul diasporei. Persoanele ridicate vor fi duse la audieri la Poliţia Capitalei.

UPDATE Două persoane au fost reţinute fiind acuzate de procurori de "săvârşirea în concurs ideal a infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice".  Cei doi vor fi prezentaţi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Ştirea iniţială

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, procurorii fac cercetări într-o cauză penală cu privire la exercitarea de acte de violenţă fizică şi morală împotriva persoanelor vătămate, care au avut calitatea de organe de Jandarmerie şi au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei din 10/11 august.

Joi, au fost făcute, în baza autorizaţiilor obţinute de la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, percheziţii la domiciliile a trei persoane, necesare pentru aflarea adevărului în prezenta cauză.

La efectuarea percheziţiilor domiciliare, procurorii au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale.

Un alt protestatar, arestat pentru 30 de zile

Pe 2 octombrie, un bărbat a fost arestat pentru 30 de zile în dosarul violenţelor exercitate împotriva forţelor de ordine la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. 

Procurorii susţin că pe data de 10 august 2018, inculpatul I.L.G., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, „a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i o lovitură cu piciorul în regiunea spatelui, după ce în prealabil l-a tras de vesta de serviciu”.

Suspectul reţinut este cel de-al cincilea agresor şi cel de-al şaselea inculpat în acest dosar. Potrivit anchetatorilor acesta poate fi identificat în imaginile din seara protestului după hanoracul alb pe care-l purta.

Date solicitate de la spitale

Procurorii spun că până în prezent în dosarul deschis pentru ultraj împotriva jandarmilor au fost audiaţi cei vătămaţi, au fost identificaţi şi audiaţi martori, au fost ridicate imaginile video care au surprins sau ar fi putut surprinde momentele în care au fost agresaţi jandarmi, au fost întocmite procese-verbale, au fost analizate şi comparate imaginile ridicate pentru identificarea persoanelor care au comis aceste infracţiuni şi au fost obţinute certificatele medico-legale care atestă vătămările jandarmilor.

De asemenea, procurorii au solicitat date de la spitalele din Bucureşti, de la unităţile de jandarmi din care fac parte jandarmii vătămaţi, precum şi de la mai multe persoane care aveau imagini în care au surprins momentele de agresiune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite