Cum a scăpat cu viaţă tânărul căzut la metrou, în staţia Costin Georgian. Salvatorul povesteşte cum s-a întâmplat totul, pas cu pas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Daniel Moldoveanu   FOTO Facebook
Mihai Daniel Moldoveanu   FOTO Facebook

Cel care l-a salvat pe tânărul căzut pe şine, la metrou, în staţia Costin Georgian, se numeşte Mihai Daniel Moldoveanu şi este voluntar în cadrul proiectului "Există un erou în fiecare dintre voi".

Salvatorul povesteşte pe pagina de Facebook a organizaţiei cum a reuşit să intervină primul după ce a auzit că tânărul a căzut pe şine. 

„Ora 15.25…tocmai ce ajunsesem in Bucuresti si ma băgasem la somn, cu gândul la garda de diseara. Fix cand sa închid wi-fi-ul,primesc caz: Am zburat imediat la masina sa-mi iau trusa si sa fug către metrou. Am ajuns primul,toată lumea pe lângă metrou, victima, un băiat de 17 ani, fix între cele 2 sine de tren, orientat ca intr-un PLS, pe sensul spre Unirii. Am dat ferm pe toată lumea la o parte, mi-am scos lanterna, m-am pus pe burta si am inceput sa vorbesc cu „Andrei”. Am vorbit calm, l-am linistit, l-am întrebat ce il doare,unde este lovit si cum a ajuns acolo. A zis ca il dor toate, dar cel mai rau capul, burta si in piept. Mi-a zis ca nu stie cum a ajuns acolo si ca sa.l scoatem mai repede ca ii e frig rau. 

Au ajuns pe rând, Pompierii Morarilor, Politie, GSS, Salvatori metrorex,punct comanda ISU. Baietii de la Morarilor ma ştiau foarte bine….”IAR TU?” ?? Ia lanterna si continua sa vorbesti asa cu el. Mi-au dat lanterna lor, a mea începuse un lung program de somn. L-am întrebat dacă vede lumina lanternei,dacă stie la ce gura de metrou e, cum a petrecut Revelionul si in ce an am trecut. Avea momente in care nu imi vorbea, atunci l.am strigat sa stea de vorbă cu mine. A vorbit putin cu el si Ofiţerul ISU, care i-a zis sa vorbeasca in continuare cu mine.Au ajuns în vreo 10 minute si Salvatorii Metrorex după care aşteptau băieţii Olx-ul pentru a coborî sub metrou.

 A apărut şi UTIM, domnul doctor foarte tânăr şi extrem de draguţ, „ia zi voluntare tot ce stii” si i-am înşirat toate informatiile. Au coborât Salvatorii după el,datele preliminare” e conştient, plagă cu hemoragie masivă occipitala,plagă axila stanga,multiple contuzii abdomen si torace. Fara plăgi care sa necesite garou. S-a introdus targa lopata,s.a asigurat victima, si pe partea dreapta a metroului,partea cu linia sub tensiune,a fost extras si pus în salonul călătorilor, sub lanterne pentru a se dezbraca si a se vedea toate plăgile. Aceleasi, dar si cu o suspiciune de pneumotorax stâng, având în vedere poziţia nefirească a acelei părţi a toracelui. (mult mai ridicată fata de cea dreapta).

Constante nu foarte satisfăcătoare,TA 8, SpO2 98, Pp.78, dar care brusc, probabil datorate hemoragiilor,s.au prăbuşit.Medicul a sedat si Intubat baiatul,după ce s.au limitat hemoragiile si s.a efectuat scurta anamneza. După aproximativ o oră de la apel,victima a fost transportată la Ambulanţă,în vederea transportului rapid la spital. Fiind primul ajuns,am fost identificat de către poliţie şi cu numele la pompieri.

Dupa scurtele felicitări din partea tuturor forţelor pentru felul în care am gestionat situatia (pe bune :))…doar l-am tinut de vorbă şi le spuneam informatiile celor din picioare, deoarece vorbea foarte încet şi fiind multa gălăgie, de mai sus nu se auzea) m-am retras către casa (poate mai prind o jumătate de oră de somn până la 19:))) ) Liber si predat UTIM Chimişti inconstient,dar conteaza ca e in viaţă şi ca poate o sa traiasca!”, a încheiat Mihai Daniel Moldoveanu

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite