Cum a ajuns unitatea antiteroristă a Jandarmeriei să facă ordine la mitingul diasporei. Cine este bărbatul care a coordonat militarii

Cum a ajuns unitatea antiteroristă a Jandarmeriei să facă ordine la mitingul diasporei. Cine este bărbatul care a coordonat militarii

Cătălin Răzvan Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei, a coordonat intervenţia forţelor de ordine la mitingul diasporei / FOTO Nick Stavre

Dacă avem în vedere că unitatea centrală pe care s-a bazat Jandarmeria la intervenţia, de vineri, din Piaţa Victoriei, la mitingul diasporei, a fost Brigada Specială de Intervenţie Vlad Ţepeş, o unitate cu competenţe şi atribuţii în combaterea terorismului, putem deduce importanţa dată de autorităţi acestei demonstraţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, în cadrul jandarmeriei, Brigada Specială de Intervenţie Vlad Ţepeş este o structură în două unităţi.  
 
Conform paginii de internet a instutuţiei, Batalionul 1 din această Brigadă “este structura operativă din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei constituită din personal militar specializat, cu competenţe fizice, psihologice şi tehnice deosebite, antrenat, la cele mai ridicate standarde, să intervină oportun şi eficace în orice mediu (terestru, aerian, acvatic) pentru îndeplinirea misiunilor specifice cu grad ridicat de risc (intervenţie antiteroristă, acţiuni speciale, prevenirea şi combaterea actelor de terorism)”.
 
Nici cea de-a doua unitate nu are competenţe mai “domestice”. Astfel, Batalionul 2 Jandarmi Special Intervenţie “este structura operativă a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei specializată în gestionarea crizelor în domeniul ordinii publice, asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia vizitelor delegaţiilor oficiale şi demnitarilor, români şi străini, asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia manifestărilor publice cu grad ridicat de risc, la care participă un public numeros, salvarea-evacuarea persoanelor, intervenţia pentru restabilirea ordinii publice în cazul în care aceasta a fost grav tulburată”.
 
 
Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie pare să fi fost şi şeful întregului dispozitiv din timpul mitingului diasporei. Practic, colonelul pare să fi coordonat acţiunea brutală declanşată puţin după ora 23. 
 
HotNews.ro l-a contactat pe purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, pentru a-l întreba dacă Paraschiv a coordonat intervenţia Jandarmilor din piaţă şi dacă este persoana care apare în imagine. Militaru a refuzat să confirme, invocând protecţia datelor cu caracter personal.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările