Cum a ajuns Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti un focar de infecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studen'ii se plâng cu Universitatea Bucureşti a ajuns un focar de infecţie
Studen'ii se plâng cu Universitatea Bucureşti a ajuns un focar de infecţie

Problemele majore de igienă la Facultatea de Drept a universităţii Bucureşti nu rămân fără urmări asupra sănătăţii studenţilor, care se văd în situaţia de a cere măsuri imediate pentru remediera acestora.

Concret, un nou caz de tuberculoză închide pentru o zi Facultatea de Drept, pentru efectuarea dezinfecţiei. „Întrucât la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti a fost confirmat incă un caz de tuberculoză la un student masterand de la Programul de Master Drept privat, miercuri, 5 februarie 2020, se va efectua dezinfecţia întregii clădiri, începând cu ora 13.00. Operaţiunea de dezinfecţie este obligatorie, potrivit legii, şi va fi efectuată de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti. Din această cauză, toate activităţile din Facultatea de Drept vor fi suspendate în ziua de miercuri, 5 februarie 2020, începând cu ora 12.00, iar accesul în Palatul Facultăţii de Drept va fi interzis până joi, 6 februarie 2020, ora 8.00”, se arată într-un anunţ semnat de decanul Flavius Baias, publicat la avizierul Facultăţii de Drept şi citat de stiripesurse.ro.

Focar de infecţie

Problemele de igienă de la Facultatea de Drept nu sunt noi, iar Alexandru Manda, unul dintre studenţii anului ll de studiu, a ajuns în situaţia de a înainta chiar şi un protest oficial prin care cere rectorului Universităţii Bucureşti, Marian Preda, remedierea unor chestiuni elementare din punct de vedere al condiţiilor sanitare în instituţie. Concret, studentul cere „asigurarea de săpun antibacterian în permanenţă în grupurile sanitare” şi „montarea unor dispozitive cu gel dezinfectant” în aceleaşi grupuri sanitare. Mai grav, Alexandru Manda solicită şi „asigurarea dotării cabinelor din grupurile sanitare cu hârtie igienică”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite