Cristian Cioacă, aflat în penitenciar şi care depusese în aprilie o contestaţie la executarea pedepsei, a renunţat la proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Cioaca FOTO Mediafax

Fostul poliţist Cristian Cioacă, aflat în penitenciar după ce a fost condamnat la închisoare pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu şi care depusese în luna aprilie o contestaţie la executare, a renunţat, luni, la procesul deschis la Curtea de Apel Piteşti, judecătorii luând act de decizia acestuia.

Curtea de Apel Piteşti a luat act, luni, la primul termen al procesului, de retragerea contestaţiei depuse împotriva deciziei prin care fostul poliţist a fost condamnat pentru uciderea soţiei sale Elodia Ghinescu.

”Ia act de retragerea contestaţiei la executare, formulatăde contestatorul Cristian Constantin Cioacă împotriva Deciziei penale nr. 358din 18 iunie 2014, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, în dosarul nr.1252/109/2013. Obligă pe contestator la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat”, este soluţia definitivă publicată pe portalul instanţelor.

Procesul prin care Cristian Cioacă a depus contestaţie la executarea pedepsei sale a fost deschis la Curtea de Apel Piteşti în 11 aprilie 2016, în aceeaşi zi în care magistraţii acestei instanţe au respins definitiv o cerere de revizuire a pedepsei depusă de Cioacă în octombrie anul trecut.

În 18 iunie 2014, Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, prin decizie a Curţii de Apel Piteşti, la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu nouă ani. Iniţial,Tribunalul Argeş îl condamnase pe Cioacă la 22 de ani de închisoare.

Fostul poliţist a fost, de asemenea, obligat să plătească familiei Ghinescu daune morale de câteva sute de mii de euro. Astfel, judecătorii au stabilit suma de 150.000 de euro ca despăgubire pentru mama Elodiei, Emilia Ghinescu, şi 100.000 de euro despăgubire pentru Robert Constantin Ghinescu, fratele avocatei dispărute.

De asemenea, instanţa a stabilit daune morale în cuantum de 130.000 de euro pentru Patrick-Matei Cioacă, fiul poliţistului şi al avocatei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite