Corveta Contraamiral Horia Macellariu, manevre în apropierea gurilor Dunării şi a Insulei Şerpilor. Exerciţiile se vor face în comun cu două vedete ale Ucrainei

Corveta Contraamiral Horia Macellariu, manevre în apropierea gurilor Dunării şi a Insulei Şerpilor. Exerciţiile se vor face în comun cu două vedete ale Ucrainei

Corveta "Contraamiral Horia Macellariu"   FOTO Forţele Navale Române

O corvetă a Forţelor Navale Române va desfăşura, joi, exerciţii pe mare cu două vedete rapide de patrulare ale Ucrainei. Manevrele vor avea loc în raioane maritime din apropierea gurilor Dunării şi a Insulei Şerpilor. Este vorba de corveta "Contraamiral Horia Macellariu" care va desfăşura o serie de exerciţii pe mare, în comun cu navele Ucrainei.

"După degradarea situaţiei de securitate din bazinul Mării Negre din anul 2014, prin anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă şi destabilizarea din estul Ucrainei, activităţile de instruire comune ale militarilor din statele NATO şi din Ucraina s-au diversificat, atât în spaţiul terestru, cât şi în mediul maritim şi cel aerian, pentru a asigura o prezenţă militară constantă în vederea asigurarea păcii, securităţii şi stabilităţii pe flancul estic al Alianţei", se arată în comunicat.
 
 
 
Sursa citată a precizat că activităţile au ca obiective realizarea interoperabilităţii la nivel tactic şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre Forţele Navale Române şi Forţele Navale ale Ucrainei şi fac parte din planul cu activităţile internaţionale ale Ministerului Apărării Naţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: