Coadă de câţiva kilometri pe Transfăgărăşan. Aglomeraţia, în apropiere de Bâlea Lac VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură video
FOTO Captură video

Zeci de maşini aşteaptă în coadă pe DN7C, adică pe Transfăgărăşan, pentru a prinde un loc de parcare în zona Bâlea Lac, coada fiind de câţiva kilometri.

Pe pagina de Facebook Meteoplus a fost postată un clip video în care se vede coada de maşini care înaintează cu câţiva kilometri pe oră. „E august şi e week-end. Asta se întâmplă de obicei în această perioadă”, confirmă Marius Olaru, managerul Bâlea Turism, citată de G4Media. 

Şoseaua Transfăgărăşan sau DN 7C porneşte din localitatea Bascov, judeţul Argeş, lângă Piteşti. Traseul merge spre nord şi se termină în localitatea Cârţişoara, aflată la 50 de kilometri de Sibiu şi 104 kilometri de Braşov. Traseul are 151 de kilometri şi urcă până la altitudinea maximă de 2042 de metri, la Bâlea Lac.

Sunt mai multe atracţii turistice, acestea începând cu Curtea de Argeş, cetatea Poenari, Valea lui Stan, Barajul Vidraru, Cascada Capra, Bâlea Lac şi multe altele. 

O porţiune de 27 de kilometri din Transfăgărăşan este închisă timp de opt luni pe an, iarna şi primăvara, datorită pericolului de avalanşe sau căderi de stânci. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – judeţul Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – judeţul Sibiu).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite