Ce se ascunde în pateul de porc. Studiu al Protecţiei Consumatorului

Ce se ascunde în pateul de porc. Studiu al Protecţiei Consumatorului

Foto: Arhivă

InfoCons, organizaţie nonguvernamentală de protecţie a consumatorului, spune că a derulat un studiu în care a analizat 40 de tipuri de pate de porc de la 14 producători. Primul ingredient a fost apa, potrivit aceleiaşi surse.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Din punct de vedere ingredientului principal: 45% au în compoziţie prim ingredient apa, 37,5% au în compoziţie prim ingredient ficatul de porc, 12,5% au în compoziţie prim ingredient slănină, 5% au în compoziţie prim ingredient alt timp de carne.", se menţionează în comunicatul trimis presei, vineri, si preluat de Agerpres.
 
Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie: 25% au în compoziţie proteină animală din/de porc, 77,5% au în compoziţie slănină, 37,5% au în compoziţie şorici, iar 15% proteină animală din porc, slănină şi şorici.
 
Reprezentanţii InfoCons mai spun că, din punct de vedere al aditivilor alimentari, 72,5% dintre produse au în compoziţie între 1 şi 6 E-uri (aditivi alimentari). Cel mai des utilizaţi aditivi alimentari sunt: nitrit de sodiu (E250), carmina (E120), caragenan (E407), trifosfaţi de sodiu (E451).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările