Bombe biologice la doi paşi de Bucureşti. Fântânile comunelor Vidra şi Berceni, pline ochi de E.Coli şi enterococi

Bombe biologice la doi paşi de Bucureşti. Fântânile comunelor Vidra şi Berceni, pline ochi de E.Coli şi enterococi

Direcţia de Sănătate Publică la recomandă locuitorilor din cele două localităţi să nu consume apa din surse individuale pentru băut sau prepararea hranei

Locuitorii din comunele Vidra şi Berceni din judeţul Ilfov nu mai au voie consume apa din puţuri şi fântâni după ce Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov a analizat eşantioane ridicate din teren şi a costatat că aceasta este o adevărată bombă cu ceas pentru sănătatea oamenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, cu câteva zile în urmă, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov a trimis o avertizare către locuitorii comunelor Vidra şi Berceni.
 
"În urma verificării calităţii apei prelevate de la surse individuale de mică şi medie adâncime din comunele Vidra şi Berceni, au fost constatate neconformităţi ale parametrilor microbiologici (număr colonii la 22° C şi 37° C, bacterii coliforme, E.Coli, enterococi) şi la parametrul indicator amoniu ( în comuna Berceni). Vă recomandăm să nu folosiţi apa din surse individuale (pentru băut sau prepararea hranei) decât după ce verificaţi sursa prin analize de laborator. Până la obţinerea rezultatelor veţi utiliza apa doar în scop igienic", se arată în avertizarea trimisă de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: