Atenţionare de călătorie: Cod roşu de caniculă în Portugalia şi ploi torenţiale în Grecia

Atenţionare de călătorie: Cod roşu de caniculă în Portugalia şi ploi torenţiale în Grecia

Lisabona

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care călătoresc în Republica Portugheză, după ce în zonă a fost emis o avertizare de cod roşu de caniculă pentru 2 august. Căldură va fi şi în Franţa, în timp ce în Grecia sunt anunţate ploi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe românii care călătoresc în Republica Portugheză că Institutul Portughez al Mării şi Atmosferei a emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru data de 1 august 2018 şi de cod roşu de caniculă pentru data de 2 august 2018.
 
Zonele vizate de caniculă sunt: Bragança, Evora, Guarda, Vila Real, Santarém, Beja, Castelo Branco, Portalegre şi Braga.
 
Totodată, pentru ziua de joi este emis un cod portocaliu de caniculă pentru Lisabona, Leiria, Aveiro, Coimbra, Viseu, Porto, Faro, Setúbal şi Viana do Castelo. Este de aşteptat ca temperaturile maxime să atingă peste 40 de grade Celsius la umbră.
 
De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a emis şi o avertizare de călătorie pentru sudul Franţei. Până în data de 5 august în sudul Franţei (Departamentele Var, Alpes-Maritimes, Haute-Corse, Vaucluse, Bouches-du-Rhône, Gard, Herault, Pyrenees Orientales, Aude, Tarn şi Aveyron), este cod portocaliu de caniculă iar temperaturile pot atinge 40-42 grade Celsius.
 
În ceea ce priveşte Grecia, avertizarea MAE anunţă ploi torenţiale. MAE anunţă că a fost prelungită perioada de înrăutăţire a vremii până la data de 4 august 2018. Sunt prognozate ploi şi furtuni puternice la nivel local, însoţite de căderi de grindină şi vânt puternic. Joi este prognozată vreme instabilă în Macedonia centrală şi de vest, Thessalia, Epir, insulele Sporade, vestul Greciei Continentale şi Peloponez (în principal partea de vest). Potrivit sursei citate, vineri ploile puternice vor afecta Macedonia centrală şi de est (în principal judetele Pieria, Imatheia, Pella), Epir, Tessalia.
 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale ambasadele României din Portugalia, Franţa şi Grecia. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs ), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările