Armata americană a inaugurat baza de tranzit de la Mihail Kogălniceanu

Armata americană a inaugurat baza de tranzit de la Mihail Kogălniceanu

Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu

Circa 300 de soldaţi americani au decolat luni de la noua bază de tranzit Mihail Kogălniceanu, îndreptându-se către Afganistan unde vor îndeplini o misiune de nouă luni, fiind primul contingent ce foloseşte această facilitate după ce ea a fost amenajată ca centru de tranzit pentru personalul militar al Statelor Unite, consemnează joi presa americană online, citată de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Armata Statelor Unite a ales această bază ca facilitate de tranzit după ce parlamentul din Kârgâzstan a respins anul trecut în luna iunie prelungirea contractului de închiriere a bazei de la Manas.

Baza de la Kogălniceanu va fi folosită pentru retragerea soldaţilor americani staţionaţi în Afganistan, proces planificat să se încheie până la sfârşitul acestui an, dar şi ca centru de tranzit pentru cei 10.000 de instructori ai armatei SUA care îşi vor continua activitatea pentru antrenarea armatei afgane încă doi ani, în cazul în care autorităţile de la Kabul vor semna acordul bilateral de securitate cu Statele Unite.

Baza de la Kogălniceanu are 350 de angajaţi civili şi militari şi poate găzdui 2.000 de persoane aflate în tranzit. Soldaţii americani par să prefere această bază în locul celei de la Manas. „Facilităţile sunt foarte bune; aici sunt clădiri, nu corturi“, afirmă unul dintre ei potrivit portalului militar army.mil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările