Ard spitalele României. Lista neagră a tragediilor: 11 incendii în mai puţin de un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la Spitalul din Piatra Neamţ, în noiembrie 2020. Foto Inquam Photos
Incendiu la Spitalul din Piatra Neamţ, în noiembrie 2020. Foto Inquam Photos

Incendiul de la Ploieşti continuă lista tragediilor deschise, în urmă cu un an, la Piatra Neamţ. 11 incendii s-au produs în spitalele din România. Cele mai multe au avut loc în unităţile medicale care tratează pacienţi COVID, scrie Click.ro care publică lista neagră a tragediilor produse în timpul pandemiei de COVID-19 în România.

Terapia cu oxigen este necesară pentru salvarea vieţilor însă, cea mai mică scânteie poate declanşa un dezastru, spun specialiştii. Din păcate, cei mai mulţi pacienţi aflaţi în acele secţii nu mai pot fi salvaţi.  

Lista neagră a incediilor din spitale

Din 14 noiembrie 2020, când s-a produs tragedia de la Piatra Neamţ, nu mai puţin de 11 incendii au izbucnit la spitalele din România. Unele au fost minore şi au fost stinse de angajaţi, altele au degajat doar fum, la altele au existat intoxicaţii cu fum. În cinci cazuri s-au raportat decese

11 noiembrie 2021 -  Spitalul suport-COVID Movila din Ploieşti. Doi pacienţi au murit. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul spitalului, se pare din cauza unei scântei.

1 octombrie 2021 – Un incendiu s-a produs la Secţia ATI a Spitalului de Boli infecţioase din Constanţa. Nouă persoane au murit.

24 iulie 2021 – Incendiu la Spitalului Judeţean Constanţa. Cauza probabilă ar fi fost un scurt circuit electric la dezumidificatorul din sala de operaţie.

21 aprilie 2021 – Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina, Focul s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la parter şi etajul 1. 36 de persoane au fost evacuate, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum şi transportate la UPU.

8 martie 2021 – Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri. Trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, după ce au sărit pe geam.

21 februarie 2021 – Incendiu la Institutul Marius Nasta din Bucureşti. Era vorba despre o unitate mobilă ATI amplastă într-un TIR. Nu au fost victime.

29 ianuarie 2021 – Incendiu la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Trei pacienţi au fost găsiţi carbonizaţi. Al patrulea a decedat ulterior deşi s-a încercat resuscitarea lui. Peste 100 de pacienţi au fost evacuaţi.

5 ianuarie 2021 – Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, izbucnit într-un salon al unui pavilion suport COVID. Nu au fost victime.

2 ianuarie 2021 – Incendiu la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ, doi pacienţi şi două cadre medicale au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

25 decembrie 2020 – Incendiu la pavilionul de bărbaţi din Spitalul de Psihiatrie Socola Iaşi. Un pacient a decedat.

 14 noiembrie 2020 – Incendiu la secţia ATI a Spitalului Piatra Neamţ. Zece persoane au murit. Medicul de gardă de la secţia ATI a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală. El a fost operat într-o clinică din Belgia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite