Alerta falsă cu bombă la un mall din Bucureşti a stat necitită de poliţie mai bine de 10 ore

Alerta falsă cu bombă la un mall din Bucureşti a stat necitită de poliţie mai bine de 10 ore

Centrul comercial Park Lake din Capitală. Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Emailul prin care poliţia a fost anunţată că o bombă a fost plasată într-un mare centru comercial din Bucureşti a stat necitit aproape zece ore. Mesajul a fost trimis la miezul nopţii, însă a fost deschis de un poliţist abia la ora 10 dimineaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, mesajul de ameninţarea cu bombă a fost transmis la Poliţia Română prin intermediul site-ului care conţine o secţiune de transmitere de petiţii la miezul nopţii, în mesaj fiind indicată ora 14:00, momentul în care urma să fie detonată presupusa bombă.
 
Problema este că emailul respectiv este citit de un singur poliţist, care intră în tură la ora 8:00 şi îşi încheia tura la ora 16:00. Poliţistul a ajuns la serviciu, a început să citească emailul, a ajuns la ameninţarea respectivă la ora 10:00, a direcţionat mesajul către Poliţia Capitalei, poliţiştii au încercat să vadă cine este persoana care a trimis emaiul, să vadă dacă sunt antecendente, au bănuit o alertă falsă, doar că nu au reuşit să îl indentifice pe cel care a trimis emailul, şi pentru că mai era mai puţin de o oră până la presupusa detonare s-a luat decizia, împreună cu cei de la SRI, a evacuării centrului comercial. Verificările au durat mai bine de 3 ore şi s-a dovedit că alarma era falsă, arată digi24.ro.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările