Al 2-lea deces de gripă porcină în Israel

Al 2-lea deces de gripă porcină în Israel

Al 2-lea deces de gripă porcină în Israel

Israelul a înregistrat duminică un al doilea caz mortal de gripă porcină, o femeie arabă în vârstă de 24 de ani decedată în nordul ţării, a anunţat duminică seară Ministerul Sănătăţii.

Tânăra Jihane Assaad Moussa din oraşul Tarshiha, suferind de exces cronic de greutate, fusese spitalizată în urmă cu câteva zile de pneumonie.

Ea a decedat sâmbătă seară la spitalul din Nahariya. Duminică, un examen a dezvăluit că ea era infectată cu virusul A (H1N1) care ar fi provocat complicaţii, potrivit mass-media.

Potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii, 1.700 de cazuri de persoane atinse de gripă porcină au fost constatate în Israel, unde autorităţile estimează că un sfert din populaţie ar putea fi afectată de virus.

Totuşi, ele consideră că pentru imensa majoritate a cazurilor această boală ar avea efecte fără urmări grave.

Israelul a impus un control strict pe aeroporturi şi la frontiere, mai ales pentru persoanele care se întorc din Mexic, focar al maladiei, aminteşte Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările