În MApN se discută despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Totuşi, până în prezent nu se are în vedere vreo iniţiativă la Guvern

În MApN se discută despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Totuşi, până în prezent nu se are în vedere vreo iniţiativă la Guvern

La această oră, stagiul militar în România este suspendat, nu anulat

La nivelul Ministrului Apărării Naţionale s-a discutat de mai multe ori despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu, însă nu s-a discutat şi la nivelul Guvernului. Ministrul Apărării Mihai Fifor a atras atenţia că stagiul militar obligatoriu în România este doar suspendat, nu anulat.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Vă reamintesc că stagiul militar în România este suspendat, nu anulat. Este o discuţie care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem şi legea rezervistului voluntar”, a declarat Mihai Fifor, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă pentru prezentarea raportului de bilanţ pentru primele şase luni de mandat.

Stagiul militar obligatoriu a fost eliminat în România în 2007, însă în ultimii ani au existat discuţii în mai multe ţări membre UE şi NATO pentru reintroducerea armatei obligatorii, precum Franţa sau Germania. În Suedia, stagiul militar obligatoriu a fost reintrodus anul trecut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările