270.000 de români vor pleca la muncă, în Germania, în acest an. Turcan: Suntem preocupaţi să le oferim garanţia că vor avea condiţii de muncă adecvate

270.000 de români vor pleca la muncă, în Germania, în acest an. Turcan: Suntem preocupaţi să le oferim garanţia că vor avea condiţii de muncă adecvate

Foto Inquam Photos

Despre cei aproximativ 270.000 de lucrători din România care vor pleca la muncă, în acest an, în Germania, Raluca Turcan, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, spune: „Suntem preocupaţi să oferim pentru fiecare dintre aceştia garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate”, după cum a scris sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se estimează că, anul acesta, în jur de 270 000 de lucrători din România vor merge să muncească în Germania. Suntem preocupaţi să oferim pentru fiecare dintre aceştia garanţia că drepturile le vor fi respectate şi că vor avea condiţii de muncă adecvate. Acesta a fost subiectul discuţiei pe care am purtat-o ieri cu Ministrul Muncii din Germania, domnul Hubertus Heil. Cu această ocazie, i-am prezentat ministrului german paşii pe care i-am făcut până acum pentru a ne asigura că românii care pleacă să lucreze în Germania sunt bine informaţi, prin campania pe care am derulat-o până acum prin instituţiile care ţin de Ministerul Muncii, dar şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne şi al Ministerului Transporturilor, a explicat Raluca Turcan.

Ministrul a mai spus că un act normativ care are în vedere protejarea românilor care merg să muncească în străinătate urmează să fie adoptat în şedinţa de Guvern, de săptămâna viitoare. „Apreciez în mod deosebit deschiderea pe care a arătat-o omologul meu şi eforturile pe care partea germană le-a făcut în ultima perioadă pentru a corecta vulnerabilităţile care au existat în trecut în relaţia cu lucrătorii români. Partea germană a operat deja modificări legislative, prin adoptarea Actului privind inspecţia în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă. Astfel, în industria cărnii au fost eliminate subcontractarea şi folosirea agenţilor de muncă temporară. De asemenea, a crescut numărul inspecţiilor în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă”, a mai scris Turcan. 

Conform ministrului Muncii, sunt avute în vedere şi alte prevederi importante legate de asigurările de sănătate ale lucrătorilor, dar şi măsuri suplimentare de protecţie.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările