#TeleormanLeaks. Secretele din valiza Tel Drum. Ce tranzacţii fac pensionarii din Teleorman

#TeleormanLeaks. Secretele din
valiza Tel Drum. Ce tranzacţii fac pensionarii din Teleorman

Mama Nicoletei Pene face tranzacţii de zeci de mii de lei

Printre secretele aflate în valiza cu documente Tel Drum aruncată în curtea unui localnic se mai află şi cel potrivit căruia mama Nicoletei Pene, directorul comercial al Tel Drum, pensionara Florenţa Biolan, depune regulat sume în numerar între 20.000 şi 40.000 de lei în contul în care îşi primeşte pensia.

Ştiri pe aceeaşi temă

în articolul publicat luni se fac referiri abundente la Nicoleta Pene, director commercial al TelDrum. Potrivit documentelor aflate în posesia jurnaliştilor de la Rise Project, Nicoleta Pene nu controlează doar intrările şi ieşirile de bani din Tel Drum, ci şi din afacerile fiului lui Dragnea – Valentin Ştefan Dragnea – şi ale ale finului liderului PSD (Zooveg, InterFrigo, Romcip – Ferma Salcia, Agrotrust). De altfel, se pare că valiza cu documente pe care au încercat să le ascundă cei de la Tel Drum este a Nicoletei Pene.
 
Şi mama Nicoletei Pene, pensionara Florenţa Biolan, apare în documente cu trazacţii suspecte. Dintr-un extras al contului său în care îşi primeşte pensia, aceasta figurează că depune regulat sume în numerar între 20.000 şi 40.000 de lei, după care virează aceşti bani către firma lui Mugurel Gheorghiaş, zis „Melcul”, fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea, primul proprietar al TelDrum după privatizare, dar care acum, cel puţin oficial, nu mai are nicio legătură cu TelDrum sau cu alte afaceri conexe ale familiei Dragnea. 
 
Relaţia Dragnea Jr – Tel Drum
 
Rise Project mai subliniază că fiul lui Liviu Dragnea i-ar fi cerut în repetate rânduri directorului general Tel Drum, Petre Pitiş, să îi plătească facturile personale. „Am şi eu o datorie la un tip şi nu vreau să cer lui Liviu că mă ceartă, mă poţi ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru maşini. Te rog frumos”, ar sta scris într-un email scris de Ştefan Dragnea şi adresat Petre Pitiş în iunie 2010. Potrivit celor de la Rise Project, în acea perioadă, fiul liderului PSD a investit circa 78.000 de euro în tunarea autoturimului său, Volkswahen Golf, din banii Tel Drum. „Asta chiar e ultima. Am terminat tot la maşină”, este un email similar, trimis directorului Tel Drum în decembrie 2010.
 
   
 
Ironiile lui Dragnea 
 
Ca răspuns la toate acestea, luni, înainte de şedinţa de Comitet Executiv al PSD, Liviu Dragnea, a venit în faţa jurnaliştilor cu două valize. Una era plină cu gogoşi, iar în cealaltă erau mai multe documente, între care ordonanţa de clasare a unui dosar ce-l viza pe Klaus Iohannis şi articole din presă în care se vorbea despre casele pe care le deţine şeful statului. Iar pe stick-urile de memorie aflate tot în valiză erau fotografii amuzante cu Iohannis. 

 Inquam Photos / Octav Ganea
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările