Valeriu Gheorghiţă, despre vaccinarea copiilor: De la primele ore s-au prezentat şi s-au vaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta a precizat că succesul campaniei va depinde de implicarea autotirăţilor locale. FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Acesta a precizat că succesul campaniei va depinde de implicarea autotirăţilor locale. FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat, miercuri, că peste 4,3 milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puţin o doză şi sunt peste 3,5 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă.

În ceea ce priveşte vaccinarea copiilor de 12 – 15 ani, care a debutat miercuri, Gheorghiţă a afirmat că încă de la primele ore a avut semnale din ţară că sunt copii care s-au prezentat şi s-au vaccinat.

Valeriu Gheorghiţă participă, miercuri, la deschidem primul centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19, destinat imunizării copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani, eschis în Sectorul 4.

„Credem că soluţia de programare în platformă este una foarte bună şi ne dorim să fie accesată de cât mai mulţi dintre părinţi. Încă de la primele ore am semnale din ţară că sunt copii care s-au prezentat şi s-au vaccinat. Personal am vorbit cu unii dintre ei care chiar mi-au scris şi erau foarte bucuroşi că au putut să se vaccineze. Ne dorim ca în continuare să creştem numărul de persoane care doresc să se vaccineze prin tot ceea ce înseamnă campanie de comunicare, de informare, dar pot să vă spun că diferenţa de azi înainte va fi făcută de modul în care se vor implica autorităţile locale şi evaluarea noastră preliminară arată că în localităţile unde rata de vaccinare este peste media naţională există o implicare directă a autorităţilor locale şi în mod deosebit a primarului”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a precizat că succesul campaniei va depinde de implicarea autotirăţilor locale.

„Trebuie să lăsăm convingerile personale ale noastre atunci când vorbim de vaccinare şi trebuie să facem tot ce ţine de noi, de autoritatea locală, de a facilita accesul oamenilor la vaccinare a celor care evident îşi doresc să se vaccineze. Este foarte important de acum înainte să asigurăm o mobilitate a echipelor de vaccinare atât în rural, dar şi în urban şi să aducem vaccinul cât mai aproape de oameni”, a afirmat medicul. 

Acesta a prezentat şi ultimele date legate de acoperirea vaccinală: „Ne aflăm astăzi la peste 4,3 milioane de persoane vaccinate cu cel puţin o doză, sunt peste 3,5 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă. Dacă ne raportăm la populaţia eligibilă din România iată că vorbim de peste 25% rată de acoperire vaccinală. Situaţia epidemiologică este una foarte bună în momentul de faţă, ne dorim consolidarea acestui tip de răspuns, iar acest lucru se face doar prin vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane. Este important să asigurăm în egală măsură accesul persoanelor din mediul rural la vaccinare, cât mai facil şi tocmai de aceea prioritatea noastră este organizarea de etape de acţiuni de vaccinare din poartă în poartă, din gospodărie în gospodărie prin evenimente de tip maraton de vaccinare şi de asemenea prin creşterea numărului de persoane care se pot vaccina în cabinetele de medicină de familie”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite