UPDATE: Doctoriţa înjunghiată este medicul studenţilor deprimaţi din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O doctoriţă de la Spitalul Universitar de Urgenţă a fost atacată, ieri, de un pacient chiar în timp ce încerca să-i ofere acestuia consultaţii.

UPDATE 13.47:  Victima este dr. Manuela Tecuţă, medic specialist în psihiatrie, cunoscută mai ales printre studenţii care veneau la cabinetul ei din Ambulatoriul Cotroceni cu probleme de anxietate şi epuizare.

În urmă cu o lună, dr. Tecuţă declara unui site de ştiri studenţeşti că numărul tinerilor care au nevoie de atenţie medicală pentru problemele de sănătate mentală a crescut. „Din ce în ce mai mulţi vin în fiecare an, şi aceştia sunt cei care sunt trimişi de cabinetul de la facultate sau de medicul de familie. Dar mai sunt mulţi care nu sunt depistaţi, şi îţi vine un pacient de 40 de ani care îţi spune că s-a simţit trist de când avea 20 de ani,” spune dr. Tecuţă.

Medicul s-a ales cu răni pe faţă, pe cap şi pe mâini şi a fost operată azi-dimineaţă. Agresorul este acum internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Obregia“.

Doctoriţa Manuela Tecuţă de la Ambulatoriul Cotroceni, de pe Splaiul Independenţei, componentă a Spitalului Universitar de Urgenţă, a fost înjunghiată ieri după-amiază de Ionel Vânt, de 47 de ani, un pacient cu probleme psihice.

Femeia, în vârstă de 38 de ani, este medic-psihiatru şi se afla singură cu bărbatul în cabinet, unde îi oferea consultaţii. Pacientul a atacat-o cu un briceag şi a tăiat-o pe faţă, pe scalp şi pe mână. Doctoriţa a început să ţipe şi colegii i-au sărit în ajutor. Bărbatul a fost imobilizat de doctori, iar poliţiştii au venit doar ca să-l ia la secţie.

„Rănile nu i-au pus în pericol viaţa doctoriţei, dar i-a fost afectat un nerv de la o mână. În această dimineaţă, ea a fost operată pe faţă şi pe scalp“, a spus dr. Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă, acolo unde se află acum victima.

Azi-dimineaţă, în jurul orei 11.00, doctoriţa a fost supusă şi celei de-a treia operaţii, la mână, intervenţia fiind mai complicată. Medicii au fost nevoiţi să-i repare nervul la microscop. Florin Tecuţă, fratele doctoriţei, a venit îngrijorat la spital, în jurul orei 12.00, după ce aflat de la televizor ce s-a întâmplat cu ruda sa. 

Poliţiştii l-au internat pe agresor la spitalul de nebuni

„Agresorul are 47 de ani şi asupra lui am găsit un briceag. Acum este reţinut şi urmează să facem ancheta. Cel mai probabil omul are şi unele probleme de natură psihică“, a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Pentru că nu se puteau înţelege cu el, bărbatul a fost dus azi-noapte la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Obregia“.
„Nu se poate vorbi cu el, are o stare agitată. Este internat şi medicii încearcă să-l liniştească. Nu ştim încă ce diagnostic are“, a spus directorul Spitalului Clinic de Psihiatrie, Dan Prelipceanu.

Medicii sunt deseori agresaţi

Reprezentanţii Spitalul Universitar de Urgenţă spun că agresiunile asupra medicilor, cel puţin cele verbale, nu sunt o noutate în spitalele româneşti. „Trebuie să se ţină cont de faptul că spitalul nostru este foarte mare şi, mai ales la Urgenţe, e plin. Aici se întâmplă cele mai multe incidente pentru că oamenii au dureri, sunt nervoşi, iar familiile lor nu au răbdare să aştepte. În plus, toţi cred că problema lor e cea mai gravă. Medicul ştie însă cel mai bine ce este prioritar“, a explicat un medic.

Spitalul Universitar, loc de scandal

Un medic ginecolog de la Spitalul Universitar a fost agresat la 9 martie 2009 de un poliţist comunitar din Argeş. Poliţistul a cerut medicului să o primească pe soţia sa înaintea altor pacienţi, chiar dacă era vorba doar de un control de rutină. Pentru că ginecologul a refuzat, argumentând că femeia este însărcinată, dar are o stare bună şi nu are nevoie de nicio intervenţie specială, soţul furios l-a lovit şi l-a înjurat.
Ancheta începută atunci de poliţişti nu a dus la niciun rezultat pentru că atât medicul cât şi pacientul şi-au retras plângerile pe care le depuseseră unul împotriva celuilalt.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite