Taxa de salubrizare impusă de primarul Băluţă, desfiinţată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat marţi taxa de salubrizare impusă de primarul Daniel Băluţă în Sectorul 4, respingând un recurs depus de acesta la hotărârea de suspendare a majorării taxei.

Printr-o decizie a Consiliului Local (CL) Sector 4, din ianuarie 2018, taxa de salubrizare din sectorul 4 al Capitalei a fost aproape triplată, pentru persoane fizice. În cazul persoanelor juridice, taxele pentru salubritate sunt chiar şi mai mari, indiferent dacă produc sau nu gunoi.

În data de 6 iunie, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză în primă instanţă consilierilor locali ai PNL sector 4 şi a dispus suspendarea majorării taxei de salubrizare şi anularea hotărârilor de consiliu local prin care a fost impusă această majorare.

Ulterior, Consiliul Local al Sectorului 4 a depus un recurs la hotărârea de suspendare a majorării taxei. Însă ultimul cuvânt l-a avut de spus Curtea de Apel Bucureşti, marţi, când a decis să respingă recursul depus de primarul Băluţă.

Astfel, taxa de salubrizare în Sectorul 4 a scăzut de la 12 lei, valoarea nouă impusă de primărie, la 5 lei, valoarea iniţială.

În acest moment, până la pronunţarea hotărârii definitive, se plăteşte după cum urmează:

- Persoane fizice: 5,03/lună/persoană;                  

- Persoane juridice: 50 lei/m3/lună ( doar pentru persoanele juridice cu sediile sau punctele de lucru active);

- Persoanele juridice constituite ca SRL –D: 40 lei/ m3/ lună (doar pentru sediile sau punctele de lucru active.

Potrivit lui Răzvan Sava, preşedintele PNL Sector 4, primarul Băluţă „mai poate recurge la o singură cale de atac şi anume cererea de revocare a anulării celor două hotărâri prin care s-a majorat taxa de salubrizare”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite