Supercârtiţele care vor săpa metroul din Drumul Taberei vor fi sfinţite. Sfântul mucenic Gheorghe devine ocrotitorul metroului bucureştean

Pe şantierul viitoarei staţii de metrou Academia Militară, ce face parte din primul tronson Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 de metrou, va avea loc vineri de la ora 10.00, cu înalta binecuvântare a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, o slujbă de sfinţire a celor două echipamente care vor săpa tunelurile de metrou, a anunţat Metrorex.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două scuturi de săpat tuneluri pentru metrou – Tunnel Boring Machine (TBM) vor primi numele de sfânta muceniţă Filofteia şi sfânta nuceniţă Varvara, ca protectoare ale acestora şi a oamenilor care le vor utiliza.

Totodată, cu înalta binecuvântare a Patriarhulului Daniel, se va oficia şi o ceremonie prin care se va da înalta binecuvântare pentru ca sfântul mare mucenic Gheorghe – Purtătorul de Biruinţă să devină ocrotitorul spiritual al reţelei de metrou a Municipiului Bucureşti.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările