Primul mall din Capitală accesibil persoanelor cu deficienţe de vedere, cu ajutorul aplicaţiei STEP-HEAR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mall din Bucureşti a implementat sistemul de orientare STEP-HEAR, devenind primul centru comercial din oraş accesibil persoanelor cu deficienţe de vedere. Astfel, acestea se vor putea deplasa mai uşor în incinta mall-ului, beneficiind gratuit de asistenţă audio în limba română pentru deplasare, folosind această aplicaţie.

Tehnologia STEP-HEAR funcţionează pe baza unui sistem de senzori şi a unor sisteme de alertă care au rolul de a ajuta persoanele cu deficienţe de vedere, dar şi care folosesc fotolii rulante, să găsească drumul cel mai sigur în spaţiile publice, conform wall-street.ro

Cum funcţionează

Beneficiarii trebuie să îşi instaleze pe telefon aplicaţia STEP-HEAR, disponibilă gratuit pentru dispozitivele iOS si Android. De îndată ce telefonul mobil detectează senzorii din proximitate, dispozitivul vibrează. Apoi, utilizatorul trebuie să atinga ecranul telefonului şi vor fi redate audio, în limba română, toate informaţiile necesare pentru deplasare: poziţia, descrierea elementelor din jur, distanţa pe care o mai au de parcurs până la punctele de interes, direcţia spre care trebuie să se îndrepte n funcţie de dorinţele şi nevoile de deplasare.

„Uşa Mega Mall este larg deschisă pentru oricine şi, cu ajutorul acestei tehnologii, sperăm ca persoanele cu deficienţe de vedere se vor simţi mai confortabil şi se vor putea orienta independent”, au declarat reprezentanţii Mega Mall.

La 30 septembrie 2019, în Romania erau înregistrate circa 95.000 de persoane cu deficienţe de vedere, dintre care 2.757 copii, potrivit Autoritatea Naţionala pentru Persoanele cu Dizabilităţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite