Primăria Sectorului 5 anunţă că a fost confiscată o a doua maşină pentru depozitarea ilegală de deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto news.ro
Foto news.ro

Primăria Sectorului 5 anunţă că o a doua maşină a fost confiscată în sector pentru depozitarea ilegală de deşeuri, fiind vorba despre o autoutilitară din care au fost aruncate deşeuri din construcţii, într-o zonă asfaltată, în apropierea unei şcoli.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5, vineri a avut loc o nouă acţiune comună a Poliţiei Locale Sector 5 şi a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, pentru depistarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile HCGMB 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale municipiului Bucureşti şi legislaţia de mediu.

"În urma acesteia, poliţiştii locali şi comisarii Gărzii de Mediu au constatat că pe strada Bachus, lângă Şcoala nr.148, o persoană arunca deşeuri provenite din construcţii, pe domeniul public, dintr-o  autoutilitară marca Ford Transit de culoare albă. Zona unde se aruncau deşeurile este una  curată, asfaltată, în imediata vecinătate a unei şcoli, populaţia din zonă fiind indignată de fapta acestuia. Echipajul de poliţie şi comisarii Gărzii de Mediu au procedat la legitimarea conducătorului auto şi la sancţionarea acestuia conform legislatiei în vigoare. Mai mult, şoferului i s-a adus la cunoştinţă că autovehiculul va fi confiscat, întrucât faptele mai sus menţionate contravin prevederilor HG nr. 1061/2008 privind transportul deşeurilor pe teritoriul României, cap. IV – transportul deşeurilor nepericuloase, art. 19 şi art. 20. A fost aplicată măsura complementară prevăzută la art. 25 alin. 3, care prevede confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârşirea faptei", se arată în comunicat.

Totodată, şoferul are şi obligaţia de a curăţa zona afectată.

"Nu lăsăm garda jos şi suntem pe teren pentru a-i depista pe cei care aruncă deşeuri pe spaţiul public. Vom face în continuare toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul şi sănătatea oamenilor. Dacă unele persoane au crezut că glumim atunci când am confiscat prima maşină în urmă cu puţin timp, acum le transmitem din nou că nu ne jucăm”, afirmă primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, citat în comunicat.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite