Parada militară de Ziua Naţională din Capitală, în format restrâns impus de pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministerul Apărării anunţă, luni, că va fi organizată o paradă militară la Bucureşti, de Ziua Naţională a României, în format restrâns impus de pandemie. Vor fi depuneri de coroane şi salve de tun, dar şi moment de reculegere pentru eroii neamului şi victimele virusului SARS-Cov-2. Manifestări similare vor fi organizate şi în ţară.

„Detaşamente de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, precum şi mijloace tehnice terestre şi aeriene vor participa miercuri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. Ceremonia se va desfăşura într-un format restrâns, care va fi dimensionat în funcţie de situaţia pandemică de la momentul desfăşurării evenimentului, cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis, luni, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că, la începutul ceremoniei, se va intona imnul naţional al României, concomitent cu executarea a 21 de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către preşedintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc, precum şi a victimelor virusului SARS-CoV-2 şi păstrarea unui moment de reculegere. 

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului naţional vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns. 

 
De asemenea, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. 
 
MApN anunţă că, duminică, 28 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Arcul de Triumf va avea loc repetiţia generală, care se va desfăşura în aceleaşi condiţii de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.  

CNSU a propus ca manifestările de 1 Decembrie să se desfăşoare cu participarea a cel mult 400 de spectatori în Bucureşti şi a cel mul 200 în municipiile reşedinţă de judeţ, cu respectarea mai multor condiţii legate de purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor, distanţare, precum şi acces pe baza situaţiilor certificate prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.  

Spectacolele în aer liber ar urma să fie permise doar până la ora 21:00, cu cel mult 1.000 de persoane, în funcţie de spaţiu, şi în acest caz trebuind respectate mai multe condiţii. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite