Pacientele se plâng de asistentele de la Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmina Negulescu, o tânără în vârstă de 21 de ani, care se pregăteşte să nască, a spus că va rămâne cu sechele după naştere. Maternitatea s-a deschis de două zile şi deja astăzi s-au făcut primele externări. În prima zi s-au născut patru copii iar ieri s-au născut şapte. Primul bebeluş care a venit pe lume după redeschiderea maternităţii este Maria, fiica preotului spitalului.

Nici nu s-a redeschis bine Maternitatea Giuleşti că deja au apărut deja probleme în relaţia dintre pacienţi şi cadrele medicale. O viitoare bunică plângea azi-dimineaţă în faţa maternităţii pentru că fiica ei, Cosmina Negulescu, se află la prima naştere şi i se plînge tot timpul că asistentele sunt foarte dure cu ea.

„În loc să o ajute şi să o sfătuiască îi vorbesc ca unei vite la tăiere: «Hai, mişcă-te mai repede!», «Nu te mai plânge atâta!» şi alte vorbe de astea de alin. În loc să o ajute, pentru că este la prima naştere, o bruschează şi se comportă ca şi cum face ceva rău nu ca şi cum ar urma să dea naştere unui copil“, a spus mama gravidei.

Tânăra, care a reuşit să coboare din spital pentru a vorbi cu mama ei, spune că „naşterea ar trebui să fie un moment special nu o sursă de sechele şi de frică“.

„Când le-am băgat ceva în buzunar au început să o mai bage în seamă, dar nu a durat mult“, a mai spus viitoare bunică.

„Păcat de medici“

Alte paciente, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, spun că au venit să nască la Giuleşti de dragul medicilor, dar că prestaţia asistentelor lasă mult de dorit. „Ciudat este că şi după ce le dai şpagă se poartă urât. Poate consideră că li se cuvine mai mult. Păcat de medicii de aici, care sunt extraordinari. Normal ar fi ca măcar acum, după ce s-a întâmplat tragedia, să fie mai grijulii cu imaginea lor ca pacienţii să prindă încredere în spitalul acesta“, a spus o altă gravidă. Reprezentanţii unităţii nu au dorit să comenteze aceste acuzaţii.

Patru bebeluşi s-au născut marţi la Maternitatea Giuleşti, în prima zi de funcţionare, şi alţi şapte s-au născut ieri. „Astăzi se pregătesc trei cezariene, iar azi-dimineaţă au început externările celor care s-au născut în prima zi“, a spus purtătorul de cuvânt al maternităţii, dr. Ciprian Cristescu.

Primul bebeluş care s-a născut în maternitatea renovată este o fetiţă pe nume Maria, fiica preotului instituţiei spitaliceşti. „Este sănătoasă şi s-a născut la termen. Deja a fost externată.

Niciunul dintre copiii născuţi în primele două zile nu au avut nevoi de Terapie Intensivă pentru că sunt sănătoşi şi născuţi la termen“, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Asistenta, în continuare în arest

Maternitatea "Panait Sârbu", cunoscută sub numele de Maternitatea Giuleşti, a fost închisă timp de o lună, până marţi, 21 septembrie, după ce un incendiu puternic a distrus pe 16 august Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru nou-născuţi, în urma căruia şase prematuri au murit, iar cinci au suferit arsuri grave. Asistenta Florentina Cîrstea, care se afla pe tură când a avut loc incendiul, se află în arest preventiv.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite