Noile garnituri de tren ale Metrorex vor ajunge în curând în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noile garnituri de metrou comandate de Metrorex arată exact ca cele din Madrid sau Barcelona                    FOTO Wikipedia
Noile garnituri de metrou comandate de Metrorex arată exact ca cele din Madrid sau Barcelona                    FOTO Wikipedia

Noile garnituri de metrou care vor circula prin galeriile subterane din Bucureşti vor ajunge în Capitală în perioada imediat următoare. Pentru început, spaniolii de la Construcciones y Auxiliar de Ferrocarrilles (CAF) vor trimite două garnituri deja montate, urmând ca până în luna mai a acestui an să ajungă şi celelalte 14, care vor fi asamblate la Atelierele Griviţa.

În 2011, Metrorex anunţa că planul de investiţii vizează cumpărarea a 16 galerii noi de metrou, pentru mărirea flotei operative, odată cu extinderea reţelei de infrastructură.

Noile garnituri vor avea 6 vagoane cu trecere liberă între ele, tracţiunea se va face pe curent aletrnativ, ceea ce permite o mare economie de curent, iar coordonarea se va face automat, deci trenul va fi conduse de un singur mecanic, nu de doi aşa cum se întâmplă în prezent.

Compania spaniolă CAF a mai livrat trenuri şi pentru reţelele din oraşe precum Madrid, Roma, Barcelona sau Bruxelles. 

Trenurile noi furnizate de ibericii de la CAF vor fi echipate cu geamuri rabatabile, sistem de ventilaţie forţată, sisteme de informare a calatorilor si vor avea locuri speciale pentru transportul bicicletelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite