Lucrările la noua şosea de centură a Capitalei au încetinit din lipsă de muncitori. Ce salarii au angajaţii „de import”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la şoseaua de centură a Capitalei au încetinit
Lucrările la şoseaua de centură a Capitalei au încetinit

Compania din Turcia care a câştigat licitaţia a adus muncitori de acasă, pentru că la noi nu se găsesc. Salariile ajung şi la 8.000 de lei pe lună.

Echipa formată din 90 de muncitori turci veniţi să construiască autostrada de centură este de două luni aici, însă deocamdată aceştia au văzut doar şantierul. Nu au vizitat nici măcar Bucureştiul. „Sunt serioşi, lucrează bine şi ne vor ajuta să dăm autostrada în folosinţă mai repede decât scrie în contract”, spun reprezentanţii companiei, citaţi de ProTV.

Pentru ei compania turcească a închiriat case la Jilava. Românii care îi supervizează spun că în două luni nu au găsit în preajma şantierului nici măcar un ambalaj de bere. Muncitorii turci nu beau alcool. Şefii au vrut să le facă şi o cantină la care să le fie gătită mâncare ca acasă, dar nu au avut voie din cauza pandemiei.

În câteva săptămâni ar urma să mai vină peste 100 de muncitori calificaţi turci. Potrivit companiei, un angajat calificat câştiga 8.000 de lei net pe lună. Unul necalificat are 4-5.000 de lei pe lună, indiferent de naţionalitate. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite