Kilometrul Verde - Faza pe Judeţ, până la inaugurarea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunitatea Biciliştilor din Bucureşti va organiza sâmbătă Kilometrul Verde – Faza pe Judeţ, ca o alternativă la c ear fi trebuit să se întâmple pe 30 iunie pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti.

Potrivit organizatorilor, evenimentul Kilometrul Verde – Faza pe Judeţ va fi o plimbare destul de relaxantă, până la Complexul Astoria din Snagov.

Participanţii pot pleca din Bucureşti sau din Ploieşti. Bicicliştilor li se recomandă să formeze grupuri mici, de 20 de persoane, coordinate de patru oameni cu experienţă în circulaţia pe drumuri publice pe trasee de lungime medie. Organizatorii precizează că aceasta nu este o competiţie şi recomandă o viteză medie de 15-18 km/h.

Echipa cu numărul 1 se va aduna la ora 8.45 în Parcul Plumbuita şi va pleca la ora 9.00 pe traseu. Toţi participanţii se vor întâlni la ora 12.30 la complexul Astoria din Snagov,de unde se va pleca în jurul orei 13.00. Potrivit organizatorilor, la ora 18.00 cei din Bucureşti vor ajunge în parcul Izvor.
Comunitatea Biciliştilor din Bucureşti intenţiona ca pe data de 30 iunie să organizeze evenimentul Kilometrul Verde, prin care Autostrada Bucureşti-Ploieşti ar fi urmat să fie inaugurată de biciclişti, cu o zi înainte de deschiderea traficului rutier.

Ovidiu Silaghi, ministrul Trasporturilor, a anunţat astăzi însă, în timpul unei vizite pe şantier, că Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu va fi deschisă sămbătă, la ultimul termen avansat, pentru că lucrările nu au fost finalizate. Noul director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Mihail Başulescu, a avansat ca termen pentru deschiderea autostrăzii data de 1 august. Astfel, evenimentul Kilometrul Verde a fost amânat pentru o dată care va fi anunţată în perioada următoare.

La evenimentul “Kilometrul Verde” erau aşteptaţi aproximativ 10.000 de biciclişti din Bucureşti, Ploieşti şi zonele limitrofe. Participanţii urmau să pornească simultan de la cele două capete ale tronsonului, Bucureşti respectiv Ploieşti, iar punctul de întâlnire al celor două grupuri de biciclişti marca denumirea simbolică a acestui eveniment – Kilometrul Verde.

Citeşte şi:

UPDATE Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu se va deschide sâmbătă. Noul termen: 1 august

Autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi inaugurată de biciclişti

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite