FOTOREPORTAJ Prin parcurile de Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reporterii „ADS” au făcut un tur al celor mai verzi oaze din oraş. Plimbări pe bicicletă, cu hidrobicicleta, sărituri pe trambulină, partide de tenis sau fotbal, vizionări de spectacole, le poţi face pe toate în parcurile de cartier sau cele cu renume din Capitală.

Fie că vrei să te ascunzi de arşiţă, fie că vrei să te răcoreşti cu o îngheţată sau să te întreci la o partidă de ping-pong, fie că vrei doar să lâncezeşti la răcoare, parcul este cel mai la îndemână loc în Bucureşti. Deja celebrele, dar şi aglomeratele parcuri, Herăstrău şi Cişmigiu, se transformă în fiecare weekend în „cartiere de vară”, până la 4 septembrie. Astfel, în fiecare sâmbătă şi duminică, puteţi alege să vă refugiaţi în unul din cele cinci parcuri – Cişmigiu, Herăstrău, Lumea Copiilor,  Moghioroş şi Sebastian – unde se desfăşoară spectacole şi concerte în cadrul programului „Cartier de Vară”. Intrarea este liberă la eveniemntele ce vor varia de la o săptămână la alta.

image
image
image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

La matineu la iarbă verde

Creaţii pentru copii, comedia dell’arte, teatru de magie sau spectacole clasice sunt pe afişul evenimentului. Pe parcursul întregului program, dimineaţa de la ora 10.00 şi seara de la ora 20.00, sunteţi invitaţi să vizionaţi spectacole de teatru şi concerte în aer liber. În Parcul Cişmigiu spectacolele încep de la ora 17.00. Din 20 august, reprezentaţiile de seară încep de la ora 19.00. Programul variază în funcţie de disponibilitatea spaţiilor care găzduiesc evenimentul.

Dacă vreţi să evitaţi aglomeraţia din parcurile mari, nu veţi căuta mult şi o oprire în Parcul Grădina Icoanei vă oferă linişte şi multă umbră. Aici vin părinţii cu prichindeii în cărucioare, dar şi bătrânii cu animalele de companie. „Este foarte plăcut aici. Vin de-o viaţă pentru că stau în apropiere”, spune o doamnă în timp ce-şi plimbă căţeluşul.

Mai multă agitaţie găsiţi în Parcul Moghioroş, din cartierul Drumul Taberei, acolo unde copiii stau la coadă pentru o partidă de tenis de masă, sau pentru o plimbare cu poneiul (10 lei/ 6 ture). La trambulina elastică nu mi e loc, dar pentru 5 minute, părinţii trebuie să plătească 4 lei. Ora de tenis costă 22 de lei, iar ca să închiriezi o bicicletă de la noul centru Cicloteque deschis aici, plăteşti 10 lei.

În cartierul Cotroceni, Parcul Romniceanu care este aşezat în deal, a fost dotat cu masă de ping-pong şi cam atât. Comercianţii lipsesc cu desăvârşire, fântâna colorată nu are apă, iar băncile au fost distruse. Mai sus, dai de Parcul Eroilor Sanitari (vizavi de Operă) care dispune de loc de joacă pentru copii, cu tobogane şi două gropi de nisip. Tinerii pasionaţi de skateboard şi role au aici piste speciale, iar stâpânii cu câini, îşi pot lăsa animaluţul în locul special amenajat. Curăţenie nu veţi găsi pe alei, însă paznicii au grijă să nu călcaţi pe iarbă, mai ales că peste tot au fost înfipte plăcuţe pe care scrie: „Este interzis să călcaţi pe iarbă!”.

image
image
image

CLICK PE IMAGINI PENTRU FOTOGALERIE

„Via Sport” s-a deschis în Kiseleff

Panouri de baschet, mese de ping pong, fileuri de badminton, de tenis de picior şi mese de fusbal au fost întinse pe toată lungimea Parcului Kiseleff, de la capătul dinspre Piaţa Victoriei până la intersecţia cu strada Ion Mincu. În fiecare weekend, Şoseaua se închide traficului şi se deschide sportului.

30 de minute pentru un joc


Pista de bicilişti are 1,3 kilometri, zona de baschet are şase panouri cu teren de 10 metri, iar pentru tenisul cu piciorul au fost trasate trei terenuri. Iubitorii de tenis de masă au la dispoziţie 10 mese de joc. Pentru a asigura accesul fiecarei persoane la sporturile preferate şi pentru a evita supraaglomerarea, perioada de timp acordată este de 30 de minute pentru un joc. După acest interval, trebuie să acordaţi spaţiul şi echipamentul celorlalţi participanţi. În cazul în care nu există alte persoane care vor să intre pe teren sau la mese de joc, timpul se prelungeşte. Până la 8 august, programul sportiv pe Kiseleff este în fiecare weekend, de vineri (ora 00.00) până duminică (ora 14.00).

Programul „Cartierului de vară”

Sâmbătă 23 iulie
Ora 10.00
 
PARCUL SEBASTIAN (Sector 5)
Opera Comică pentru Copii  – Scufiţa roşie
 
PARCUL MOGHIOROŞ (Sector 6)
Teatrul Ion Creangă  – Povestiri hazlii, glume şi magii
 
PARCUL HERĂSTRĂU
Teatrul Excelsior – Veselie în vacanţă
 
Ora 20.00
PARCUL SEBASTIAN (Sector 5)
Formatia ALLEGRIA – Concert Pop vs Classic
 
PARCUL MOGHIOROŞ (Sector 6)
Teatrul Nottara – O zi de vară
 
PARCUL HERĂSTRĂU
Teatrul Metropolis – A fi sau ce va fi...
 
Duminică 24 iulie
Ora 10.00
 
PARCUL SEBASTIAN (Sector 5)

Teatrul Ion Creangă – Numai bucurii pentru voi copii
 
PARCUL MOGHIOROŞ (Sector 6)
Compania de teatru de animaţie PUR ANIMA – Rolling Strings Puppets Show
 
PARCUL HERĂSTRĂU
Opera Comică pentru Copii – Mirandolina
 
Ora 20.00
PARCUL SEBASTIAN (Sector 5)
Teatrul Nottara – O zi de vară
 
PARCUL MOGHIOROŞ (Sector 6)
Improvisneyland – Spectacol de improvizaţie
 
PARCUL HERĂSTRĂU
Teatrul de Comedie – Magicianul trăznit




București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite