Fost director din Primăria Capitalei, condamnat definitiv la 6 ani închisoare cu executare pentru corupţie

Fost director din Primăria Capitalei, condamnat definitiv la 6 ani închisoare cu executare pentru corupţie

Foto Arhivă

Mădălin Dumitru, fost director al Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice (DGISP) din Primăria Capitalei, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dumitru a fost trimis în judecată în decembrie 2014 de DNA, potrivit Agerpres. În iunie 2019, el a primit la instanţa de fond - Tribunalul Bucureşti - o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare, însă la judecarea apelului, CAB a desfiinţat sentinţa primei instanţe şi i-a aplicat fostului director o condamnare definitivă de 6 ani închisoare cu executare.
 
Infracţiunile pentru care a fost condamnat Mădălin Dumitru sunt: luare de mită, trafic de influenţă; efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia; participaţie improprie la delapidare, în formă continuată; abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la spălare de bani; fals în declaraţii.
 
Judecătorii au mai dispus confiscarea de la acesta a unor sume de bani - 538.047 lei şi 65.000 de euro.
 
O parte din acuzaţii de referă la faptul că Mădălin Dumitru nu a trecut în declaraţiile de avere venituri de ordinul a sute de mii de euro, obţinute din închirieri de imobile şi vânzarea unor bunuri şi acţiuni la firme, în perioada 2008-2013.
 
Totodată, după numirea în funcţia de director la Primăria Capitalei, spun procurorii, Mădălin Dumitru a continuat să efectueze acte de administrare la două firme unde era acţionar - SC Precon SRL şi SC Magistral SRL, atât în mod direct, cât şi prin intermediul altor persoane, fiind în continuare factorul de decizie în cadrul acestora.
 
Astfel, Mădălin Dumitru era cel care stabilea strategia de dezvoltare a firmelor indicând administratorului/ directorului general proiectele ce trebuie dezvoltate, oportunităţile de afaceri, termenii ofertelor şi termenii contractelor încheiate de cele două societăţi, precum şi ordinea de prioritate a plăţilor.
 
Procurorii au mai stabilit că Mădălin Dumitru identifica posibilii clienţi ai celor două firme, discuta cu aceştia, le solicita întâlniri cu persoane din conducerea celor două societăţi şi însoţea clienţii la sediul firmelor.
 
Conform DNA, ca urmare a exercitării acestor activităţi incompatibile cu funcţia de director în Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru a obţinut foloase materiale necuvenite care constau în: suma de 48.000 lei ridicată din casieria SC Precon SRL de către administrator, la solicitarea sa şi depusă de acesta într-un cont; costurile suportate de SC Precon SRL pentru angajarea unui şofer personal, respectiv retribuţia acestuia; costurile suportate de SC Precon SRL pentru asigurarea folosinţei mai multor autoturisme - Chrysler Grand Voyager, Audi A5 şi Audi Q7 (rate de leasing, asigurări, taxe, cheltuieli de întreţinere), dar şi costurile aferente abonamentelor telefonice pentru posturile utilizate de el şi fiul său.
 
S-a stabilit, de asemenea, că au fost obţinute foloase şi pentru alte persoane, reprezentând salarii aferente perioadei octombrie 2010 - mai 2013 (213.900 lei) şi costurile aferente asigurării folosinţei mai multor autoturisme.
 
Mădălin Dumitru a fost trimis în judecată şi pentru săvârşirea unor fapte de corupţie - luare de mită şi abuz în serviciu, dar şi infracţiuni economice.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările