Firea: Guvernul nu va fi de acord cu sistarea apei calde în Bucureşti

Firea: Guvernul nu va fi de acord cu sistarea apei calde în Bucureşti

Gabriela Firea / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, dă asigurări că nu se va sista apa caldă în Bucureşti, deoarece Guvernul nu va fi de acord cu acest lucru.

Răspunsul primarului vine după ce Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN, a anunţat că analizează sistarea furnizării de apă caldă în Capitală, după ce din cauza refuzului Primăriei Municipiului Bucureşti de a plăti subvenţia către RADET creanţele curente neîncasate de ELCEN au ajuns la 217,5 milioane lei.

Gabriela Firea a anunţat, ulterior, că a purtat o discuţie cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici, care au dar asigurări că „sub nicio formă Guvernul NU va fi de acord cu sistarea apei calde acum, pe timp de vară, şi a apei calde şi a căldurii, pe timp de iarnă, indiferent de sincopele juridice şi financiare dintre ELCEN şi RADET”.

„Sistarea livrării agentului termic în Capitală nu este, oricum, o decizie la îndemâna celor care o cer din motive strict comerciale. Vorbim aici de infrastructura critică, ce trebuie prin lege să aibă continuitate, asupra căreia nu se poate interveni”, a spus Firea.

Mai mult, primarul acuză că administratorul judiciar al ELCEN că „este o firmă care urmăreşte doar profitul, fiind interesată exclusiv de încasarea unor comisioane cât mai mari şi nu de calitatea vieţii bucureştenilor”.

„Îi asigur pe toţi bucureştenii că Primăria Capitalei nu va accepta sub nicio formă impunerea unor astfel de măsuri şi că va întreprinde toate demersurile necesare pentru ca livrarea agentului termic să se facă fără probleme. În acest moment, suntem în plin proces de reparaţii şi înlocuire a ţevilor vechi, unele dintre ele chiar de peste 50 de ani“, a conchis Gabriela Firea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările