Cum poţi să-ţi rupi penisul, incidentul care scurtează organul genital cu doi centimetri. Urolog: „Un pacient avea erecţie, a căzut pe gheaţă şi l-a rupt“

Cum poţi să-ţi rupi penisul, incidentul care scurtează organul genital cu doi centimetri. Urolog:
„Un pacient avea erecţie, a căzut pe gheaţă şi l-a rupt“

FOTO Arhivă

Ruptura de penis este una dintre cele mai grave afecţiuni care îi pot afecta pe bărbaţii de toate vârstele, după cum explică urologii. Cele mai multe rupturi de penis se produc în timpul actului sexual şi pot fi tratate doar cu ajutorul intervenţiei chirurgicale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a înţeleg foarte clar cum se poate produce o ruptură de penis trebuie să ştiţi că acesta este format din mai multe suprafeţe de ţesut erectil. La rândul său, ţesutul erectil este învăluit într-un alt ţesut numit tunica albuginea, care are rolul de a menţine penisul în poziţia corespunzătoare. Ruptura de penis, explică specialiştii, se produce de cele mai multe ori în timpul actului sexual şi este reprezentată de fisurarea acestei membrane.

Cum recunoşti fractura de penis

Medicul urolog Virgil Iconaru spune că fractura de penis apare, de cele mai multe ori, în timpul actului sexual. „De fapt, ruptura are loc în momentul în care penisul iese din vagin şi se loveşte de pubis. Se aude o trosnitură când se rupte şi în câteva minute se formează un hematom care doare foarte tare“, explică specialistul.

Ruptura de penis se tratează doar prin intervenţie chirurgicală şi pacientul îşi revine după circa 24 de ore. Chiar şi aşa, după operaţie bărbatul rămâne cu sechele, ajungând ca penisul său să îşi piardă din lugime chiar şi doi centimetri, apărând şi o mică deviaţie a organului sexual. De asemenea, după operaţie medicii recomandă ca timp de şase săptămâni pacientul să nu mai întreţină relaţii sexuale pentru a se vindeca complet.

În ultima vreme, explică medicul urolog, a operat zeci de bărbaţi cu ruptură de penis, iar intervenţia nu este deloc simplă.„Am operat peste 20 de pacienţi cu ruptură de penis. Vă pot spune că după ruptură arată groaznic. Chiar dacă majoritatea rupturilor apar în timpul contactului sexual, am avut un caz cu bărbat care avea erecţie şi a căzut pe gheaţă, rupându-şi penisul. Se pot întâmpla şi asemenea accidente doar când există o erecţie“, explică medicul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările