UPDATE Comisia Europeană infirmă demararea unei anchete pentru a verifica cele 22 de companii înfiinţate de Primăria Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul capital.ro informa, joi dimineaţă, că oficialii europeni au demarat o investigaţie oficială privind înfiinţarea celor 22 de companii din subordinea Primăriei Capitalei, ei suspectând încălcarea tratatului european de concurenţă. De cealată parte, Comisia Europeană neagă, într-un răspuns pentru G4Media.ro, că ar avea în curs o astfel de investigaţie.

UPDATE „Comisia Europeană nu are în curs nici o investigaţie formală privind firmele înfiinţate de Primăria Bucureşti, a declarat pentru G4Media.ro un purtător de cuvânt al Comisiei. 

Capital.ro relata, joi dimineaţă, că oficialii Comisiei Europene au demarat o investigaţie pentru a verifica modul în care a fost acordat ajutorul de stat celor 22 de companii, precum şi constituirea ilegală a capitalului social pentru acestea, din banii Primăriei Capitalei, prin împrumuturi fără dobândă şi concurenţă neloială prin încredinţarea directă de lucrări către firmele înfiinţate.

Sursa citată mai arată că o decizie privind desfiinţarea celor 22 de companii poate fi dată într-un an, un an şi jumătate. „Va fi un efect de domino şi pentru celelalte companii înfiinţate de municipalităţi”, arată Capital.ro. 

Lista celor 22 de companii poate fi vizualizată AICI.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite