Încă un manager dintr-o multinaţională se plânge că a fost concediat abuziv după o „hărţuire constantă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul unei multinaţionale a fost dat afară după ce „a ratat anul” FOTO Pixabay
Managerul unei multinaţionale a fost dat afară după ce „a ratat anul” FOTO Pixabay

Managerul de achiziţii al unei companii multinaţionale de retail contestă în instanţă concedierea sa după 13 ani de activitate, susţinând că a fost dat afară abuziv. Recent, „Adevărul” a prezentat cazul unui alt manager de multinaţională, concediat după un raport al unui detectiv particular.

Printr-un proces deschis la Tribunalul Bucureşti, fostul manager de achiziţii al unei companii multinaţionale care deţine în România un lanţ de magazine a contestat decizia de concediere arătând că „având o experienţă de peste 20 de ani în negocieri şi proiecte imobiliare, în perioada cât a fost salariat al pârâtei a contribuit la expansiunea şi dezvoltarea cu succes a companiei în România, la deschiderea a şapte magazine profitabile şi la securizarea contractelor de achiziţie a terenurilor”.

În procesul deschis la Tribunalul Bucureşti, fostul manager a mai arătat că a fost dat afară prin desfiinţarea postului, dar acesta a fost doar un pretext pentru că firma „nu a făcut dovada desfiinţării efective a postului, iar aşa-zisa desfiinţare a fost dispusă în mod şicanatoriu, după o constantă hărţuire a sa de către managerul direct şi managerul de ţară”.

„În realitate, concedierea a avut loc din considerente personale, fiind doar în aparenţă o concediere din motive care nu ţin de persoana salariatului”, s-a plâns în instanţă fostul manager.

Apărarea companiei: „A ratat complet anul”

În proces, compania dată în judecată de managerul concediat s-a apărat arătând că decizia de concediere a fost emisă „în contextul situaţiei economice, sociale şi operaţionale datorate pandemiei Covid 19, fiind avute în vedere nivelul scăzut al vânzărilor din perioada stării de urgenţă, concentrarea vânzărilor în mediul online, decizia de stagnare a investiţiilor în ceea ce priveşte magazinele fizice şi de dezvoltare a operaţiunilor online, creşterea nivelului costurilor suportate de societate în raport cu veniturile obţinute”.

„La ultima evaluare a performanţelor, reclamantul a primit calificativul D (penultimul cel mai slab), ocazie cu care acesta chiar a precizat că a ratat complet anul şi că este singurul vinovat. Aşadar nu există premisele unei hărţuiri, aşa cum neîntemeiat susţine reclamantul, din cuprinsul rapoartelor de evaluare pe care le depune rezultând, din contră, că între acesta şi superiorul său ierarhic a existat o relaţie de colaborare bazată pe respect şi bună credinţă”, a mai arătat compania în instanţă. Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa în favoarea Tribunalului Sibiu. 

Managerul dat afară după raportul unui detectiv

Ziarul „Adevărul” a prezentat în luna aprilie cazul unui manager din România care a fost schimbat din funcţie pentru că nu era suficient de dedicat companiei. Pentru a demonstra că managerul este mai preocupat de propriile sale afaceri decât de compania care îl plătea cu 10.000 de euro lunar, multinaţionala a angajat un detectiv particular.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Un şofer care a demisionat pentru că nu şi-a primit banii s-a trezit concediat disciplinar. Cum a fost tranşat cazul

Un român a cerut concediu fără plată încă din prima zi de muncă. Concediat imediat, a dat angajatorul în judecată


 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite