VIDEO Caz revoltător în Chişinău. Un tânăr a ameninţat şi a înjurat Poliţia, după ce a fost oprit în trafic: „O să vă spânzur pe toţi“

VIDEO Caz revoltător în Chişinău. Un tânăr a ameninţat şi a înjurat Poliţia, după ce a fost oprit în trafic: „O să vă spânzur pe toţi“

Max Nicula, un tânăr afacerist din Chişinău, în vârstă de 32 de ani, riscă până la doi ani de închisoare pentru ultraj. Acesta a înjurat şi s-a certat cu Poliţia, în plină stradă şi la comisariat, manifestând dispreţ faţă de oamenii legii. Totul a început după ce tânărul, care conducea o motocicletă „Suzuki”, a fost tras pe dreapta pentru că ar fi încălcat regulile de circulaţie şi avea amplasat necorespunzător numărul de înmatriculare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia susţine că tânărul era drogat, avea un comportament agresiv şi antisocial. Acesta a invocat diverse motive pentru a nu prezenta actele de identitate, timp în care înjura continuu angajaţii Poliţiei. „Închideţi botul”, „O să vină timpul şi o să vă spânzurăm pe toţi”, Sunteţi nişte draci” etc., sunt doar câteva din atacurile tânărului la adresa Poliţiei.

Şoferul a fost preîntâmpinat că în cazul în care nu prezintă actele va fi escortat la Inspectoratul de Poliţie pentru identificare. În timpul documentării, conducătorul motocicletei a opus rezistenţă. În rezultat, poliţiştii au fost nevoiţi să îl reţină.

La scurt timp, pentru a împiedica acţiunile angajaţilor Poliţiei a intervenit şi prietenul motociclistului, care se afla la volanul unui automobil de marcă „Bentley”.

În timpul reţinerii, unul din angajaţi a suferit traume, iar celuilalt poliţist i-a fost deteriorată uniforma de serviciu. Mai exact, poliţistului i-au fost rupţi epoleţii.

Din motiv că ambii şoferi aveau un comportament dubios, aceştia au fost conduşi la Dispensarul republican de Narcologie, iar testul la consum de substanţe psihotrope a constatat faptul că ei se aflau sub influenţa drogurilor.

Ulterior, s-a stabilit că motociclistul cu o zi înainte a comis aceeaşi încălcare în traficul rutier, mai exact, a încălcat regulile de amplasare a numărului de înmatriculare a motocicletei. În timp ce poliţiştii întocmeau procesul – verbal, şoferul a plecat de la faţa locului, lăsând actele poliţiştilor, iar motocicleta în stradă.

Pentru documentarea cazului ambii şoferi în vârstă de 32 de ani au fost reţinuţi şi conduşi la Inspectoratul de Poliţie Centru.

Atenţie! Urmează limbaj necenzurat

Conform Codului Penal, pentru conducerea mijlocului de transport de o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat sau în stare de ebrietate produsă de substanţe stupefiante şi/sau de alte substanţe cu efecte similar, se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

De asemenea, pe marginea acestui caz a fost iniţiat un proces penal pentru ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească. În acest caz, legislaţia prevede o amendă de până la 67.500 de lei sau cu muncă  neremunerată în folosul comunităţii de pînă la 180 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările